/ фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
22/04/2022 u 11:48 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Одбијена жалба на притвор: Меденица остаје у КЦЦГ

Та одлука је услиједила након што је одбијена жалба на одлуку о притвору, а како сазнајемо Меденица ће остати у КЦЦ уз појачан полицијски надзор

Бивша предсједница Врховног суда Весна Меденица остаје у притвору, као и пет осумњичених особа, сазнаје незванично портал Дан. Та одлука је услиједила након што је одбијена жалба на одлуку о притвору, а како сазнајемо Меденица ће остати у КЦЦ уз појачан полицијски надзор. Према незваничним информацијама, у овом случају постоје два свједока сарадника.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал Либертас прес објавио податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

(ВИДЕО/ФОТО) Након шест сати судија одлучила: Меденици одређен истражни притвoр од 30 дана

Она је у стабилном стању, након што је покушала да изврши самоубиство, али јој је обезбјеђење значајно појачано,. Поред тога што је под сталном љекарском присмотром, под будним оком је и чувара закона, а у њеној сопби се налазе два чувара. Два чувара су и испред собе у ходнику одјељења, а испред зграде, испод прозора собе се налази полицијска патрола, саопштено је нашем порталу из поузданих извора.

Портал Дана је већ објавио инфромацију да се Весна Меденица данас осјећа боље и да је у стабилном стању.

Беговић: Лоше здравствено стање

- Прије неколико минута ми смо примили решењe и по тoм решењу судије за истрагу сви осумњичени су упућени у истражни затвор на онај рок од 30 дана по притворском основу да би евентуалним боравком на слободу утицали на свједоке. Jа ћу заступаjући моjу брањеницу, уложити жалбу - казао је у изјави за портал Дан након одлуке суда за одређење притвора, прије два дана, адвокат Здравко Беговић.

- Ја сам био врло непријатно изненађен здравственим стањем моје брањенице. Поготово због чињенице што је она доведена у Виши суд  у пратњи љекара у врло лошем здравственом стању. Љекари су дали мишљење  да је она ипак била процесно способна да дође да да изјаву. Према мом мишљењу и мене као здравственог лајика, била је у врло лошем здравственом стању, психички потрешена...готово на ивици да не може да изнесе своју одбрану....одбрана је изњела своје арументе и против је одређивања притовра- казао је раније медијима адвокат Беговић.

- Под љекарском је присмотром и предузете су све медицинске радње након синоћњег догађаја, којима би се њено психичко стање стабилизовало - казао је наш извор.

Подсјећамо, ситуација која се одиграла у Клиничком центру Црне Горе била је ударна вијест широм региона. Наиме, како је портал Дан писао, Весна Меденица је након што је саслушана код истражног судије подгоричког Вишег суда. враћена у болницу.

Она је смјештена у Клинички центар још од првог дана када је приведена јер јој се здравствено стање погоршало. У КЦЦГ је сачекала и одлуку истражног судије која се односи на то да јој је одређен истражни притвор од 30 дана. Код  истражног судије  је приведена уз пратњу љекара.

Беговић: Ово доживљавам као жал за а црногорским правосудним системом

-Знате, кад дуго времена живите за овај посао и радите га, кад стварате једну идеалну слику о свему...па онда се деси један тренутак који вам ту слику разбије као мјехур од сапунице, онда је ваш осјећај врло тежак. Ја се осјећам нелагодно, не због тога да ли је моја брањеница извршила кривично дјело или није....него због тог једног осјећаја да је парвосуђе црногорско практично  качењем Весни Меденици или евентуално њеним радњама,  или нечињењем, негдје срушена једна слика коју сам ја и као студент, као адвока почетник, као предсједник Адвокатске коморе градио. Мислим да ни једном  од учесника ових поступака, адвокату, судији и тужиоцу данас није једноставно. Ово доживљавам не само као битку Весне Меденице и жал за свим што се њој десило, него једна врста жала за црногорским правосудним системом- казао је у изјави за медије адвокат Здравко Беговић након саслушања Меденице.

Затим, пар сати након тога, Меденица је покушала да изврши самоубиство у тоалету Клиничког центра, нанијевши себи повреде комадом огледала. Брзом реакцијом надлежних, љекара и обезбјеђења КЦЦГ спријечена је трагедија.

- Ја не знам ко је са ким пријатењ...Ја сам са свим црногорским судијама "пријатењ", радим овај посао 30 година...Сви се ми знамо, готово радимо исте послове, по том резону сви смо пријатељи. Ради свако свој посао онако како закон дозвољава...Ту нема дилеме нити било какве сентименталности, осим оне личне непријатности што је рпеко пута пута вас неко са ким сте дуго година радили. Сви смо пред законом једнаки, па ако неко буде крив тешко да може да избјегне одговорност, исто као што би био велики гријех оптужити неког да је направио нешто а да то нема упориште у доказима- казао је раније на питања новинара адвокат Беговић.

Настављена акција полиције: Претресена кућа Меденице и сина

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:31