Predrag Mirotic, privođenje / - LAZAR RUZIC
25/09/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbijena žalba: Predrag Mirotić ostaje u pritvoru

Sudija za istragu je našao da postoji i opasnost od uticanja osumnjičenog na saučesnike, imajući u vidu fazu postupka, zbog čega postoje razlozi za njegovo zadržavanje i po tom osnovu

Sudija za istragu odbio žalbu braniteljke osumnjičenog Predraga Mirotića izjavljenu na rješenje Osnovnog državnog tužilaštva o njegovom zadržavanju, koje može trajati najduže 72 časa od časa lišenja slobode, navodi se u saopštenju koje potpisuje porrparol ODT Ivana Becić. 

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje o zadržavanju osumnjičenog P.M. zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja.

- Protiv navedenog rješenja braniteljka osumnjičenog izjavila je žalbu koju je sudija za istragu odbio rješenjem od 24.9.2023. godine. Sudija za istragu je našao da je rješenje o zadržavanju osumnjičenog zakonito, te da okolnosti iz spisa predmeta, a naročito ranija višestuka osuđivanost osumnjičenog, između ostalog i zbog krivičnog djela protiv imovine, ukazuju da postoje razlozi koji opravdavaju zadržavanje zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - navodi se u saopštenju.

Sudija za istragu je našao da postoji i opasnost od uticanja osumnjičenog na saučesnike, imajući u vidu fazu postupka, zbog čega postoje razlozi za njegovo zadržavanje i po tom osnovu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:34