/ - SRđAN BOLJEVIC
23/01/2023 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbijena žalba: Saša Čađenović ostaje u pritvoru

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor Čađenoviću zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića, na rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora. Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na današnjoj sjednici, objavljeno je na sajtu tog suda.

-Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenom Saši Čađenoviću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja, za šta ga tereti Specijalno državno tužilaštvo- navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor Čađenoviću zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

-Navedenim rješenjem Višeg suda određeno je da pritvor po tom rješenju može trajati do 09. marta- zaključuju u Apelacionom sudu.

Čađenović sam u ćeliјi, u izolaciјi deset dana

Saša Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. zbog sumnje da je kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te mafijaške organizacije sačuvao krivičnog gonjenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:18