ЕУРОПОЛ илустрација / - ЕУРОПОЛ илустрација
05/05/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор сјутра о контролном саслушању у вези навода Еуропола

У сазиву сједнице наводи се да је предвиђено да се саслушају премијер Дритан Абазовић, директор Управе полиције Зоран Брђанин, главни специјални тужилац Владимир Нововић и шеф Специјалног полицијског одјељења Предраг Шуковић

Одбор за безбједност и одбрану требало би сјутра да донесе одлуку о контролном саслушању у вези са наводима Еуропола да су службеници полиције Петар Лазовић и Лјубо Миловић чланови криминалног клана Кавач, јавља МИНА.

У сазиву сједнице наводи се да је предвиђено да се саслушају премијер Дритан Абазовић, директор Управе полиције Зоран Брђанин, главни специјални тужилац Владимир Нововић и шеф Специјалног полицијског одјељења Предраг Шуковић.

Управа полиције саопштила је да ће, поводом текста портала Либертас да су Лазовић и Миловић чланови криминалног клана Кавач, јавност бити детаљно обавијештена по окончању полицијско – тужилачке активности.

У закључцима у документу Еуропола, у који је Либертас имао увид, наводи се да су “Лазовић и Миловић чланови криминалног клана Кавач и да би истрага усмјерена на њих требало би да буде приоритет црногорске полиције".

Тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили су од Еуропола у јулу прошле године.

Како се наводи, није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, из те двије државне институције позвали на одговорност.

-Активни полицијски службеници, Лазовић и Миловић, чланови су кавачког клана, укључени директно у шверц великих количина кокаина из Еквадора у Европску Унију и Аустралију- пише у документу.

Наводи се да су Лазовић и Миловић били укључени у шверц оружја у име кавачког клана.

-У исто вријеме, Лазовић и Миловић, у име кавачког клана, раде и шверц цигарета. Претпоставка је да Миловић посједује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона еура зарађених управо шверцом кокаина-пише у документу Еуропола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:32