Душко Кнежевић / - SRDJA BOLJEVIC
25/09/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбрана Душка Кнежевића: Стиjеповић мора да одговара за кривично дјело изнуде

Посао тужилаштва ниjе да проналази начин како ће извршиоци кривичних дјела коjи су радили по налогу и за потребе ДПС-а да прођу што боље и безболниjе, пише у саопштењу адвокатског тима

Одбрана Душка Кнежевића издала је саопштење поводом вијести да jе вијеће Вишег суда у Подгорици потврдило оптужницу коjу jе Специjално државно тужилаштво Црне Горе подигло против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Степовића, каже адвокат Здравко Ђукановић из тима Кнежевићеве одбране.

- Вијеће Вишег суда у Подгорици jе промијенило своjу одлуку и становиште, а ми смо као одбрана Душка Кнежевића указивали до сада више пута указивали да jе правно неодржива одлука да се обустави поступак против Стиjеповића, иако jе своjу одлуку о обустави поступка Виши суд у Подгорици већ два пута доносио.

Овдје као браниоци Душка Кнежевића jош jедном наглашавамо да посао тужилаштва ниjе да проналази начин како ће извршиоци кривичних дјела коjи су радили по налогу и за потребе ДПС-а да прођу што боље и безболниjе, већ jе законом jасно дефинисана обавеза тужилаштва да се према извршиоцима кривичних дјела поступа jеднако и по закону - пише у саопштењу адвокатског тима.

Истичу да је закон потпуно jасан и да Славољуб Стиjеповић мора да одговара за кривично дјело изнуде из члана 250 Кривичног законика Црне Горе из разлога што су представници ДПС-а, међу коjима и Славољуб Стиjеповић, изнуђивали велике своте новца за личне потребе и потребе ДПС-а.

- То што jе оптужница оваквог садржаjа ступила на правну снагу не чуди имаjућу у виду чињеницу да jе Миливоjе Катнић као главни специjални тужилац организовао незаконит – гестаповски притисак од стране службеника СДТ-а Црне Горе и неких полициjских службеника како би се возачи Душка Кнежевића натјерали и приморали да потпишу изjаве у коjима би навели да jе новчани износ од 97.000 еура требао да буде коришћен за потребе Демократског фронта.

Ови притисци су вршени у jедном очаjничком и безумном покушаjу да се измијени истина иако jе цјелокупна jавност у Црноj Гори могла да види на снимку да Славољуб Стиjеповић узима новац од Душка Кнежевића, jасно наглашаваjући на том истом снимку, да таj новац узима за потребе ДПС-а, те да има трему, jер ће се видјети са Милом Ђукановићем на политичком скупу ДПС-а наводи се у саопштењу.

Подсјећају да jе против возача Душка Кнежевића правноснажно обустављен поступак.

- Jасан jе закључак да СДТ под Миливоjем Катнићем ниjе спремно нити jе икада било спремно за законит рад, већ jе стаjало у служби заштите ДПС-а и престављало његову преториjанску гарду - истиче адвокатски тим.

За законито окончање ових и броjних других поступака, кажу, неопходне су хитне промјене у тужилаштву, а како би на одговараjућим мјестима у тужилаштву убудуће стаjали искључиво професионалци, неспорних људских и професионалних квалитета.

- Наравно, неопходно jе да Миливоjе Катнић, лица коjа су поступала по његовом налогу, а и налогодавци коjи су издавали задатке Миливоjу Катнићу да приморава возаче Душка Кнежевића да лажу у корист ДПС-а, а на штету Демокретског фронта, сносе за своjе поступке кривичну одговорност и да буду кажњени по закону - пише у саопштењу адвокатског тима Душка Кнежевића, које потписује Здравко Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:43