Uviđaj u mjestu Šteke / - RTCG
11/12/2023 u 13:23 h
željka Bojanićželjka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odgođeno suđenje za svirepo ubistvo u mjestu Šteke

Na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović

U podgoričkom Višem sudu odložen je početak suđenje za svirepo ubistvo Vidaka Vujovića, koje se dogodilo nadomak Cetinja u mjestu Šteke.

Ročište je odgođeno na zahtjev advokata Damira Lekića, koji danas nije pristupio sudu. Na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 31. marta ove godine, a tijelo je pronađeno 8. aprila oko 10 časova kada je mještanin obavijestio Uprava policije da je makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

NAVODI OPTUŽNICE: Prema navodima optužnice, Vojvodić i Đikanović su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je, kako se sumnja, vozilom,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295. Vujović jebio živ i okrivljenom govorio,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović. Nakon toga, VDT dalje navodi da polili tijelo benzinom i zapalili, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. U optužnici stoji i da je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 11:29