Братислав Дикић / Дан
28/03/2022 u 09:52 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одложен "Државни удар", Дикић се разболио

Окривљени Дикић обавијестио је предсједавајућег судију Зорана Радовића да због здравствених проблема није у могућности да се одазове судском позиву

Суђење у поновљеном поступку групи која се терети за изазивање нереда на дан парламентарних избора 2016. године одложено је због одсуства окривљеног Братислава Дикића за дане 30, 31. мај и 1, 2, и 3. јун.

Окривљени Дикић обавијетио је предсједавајућег судију Зорана Радовића да због здравствених проблема није у могућности да се одазове судском позиву и у прилог својих тврдњи доставио је извјештај љекара специјалисте Хитне медицинске помоћи на којем нема штамбиља нити броја дјеловодника, осим терапије која му је преписана.

Одложено суђење за "државни удар": Корона међу оптуженима

Судија Радовић саопштио је да му се непосредно пред данашње суђење обратио бранилац окривљеног Дикића, адвокат Душан Јововић, поднеском тражећи одлагање из разлога које је већ навео његов брањеник. Бранилац је доставио суду извјештај љекара специјалисте уролога Медицинског центра у Нишу као и извјештај са ВМА са пропратном дијагнозом.

Адвокати Васо Бечановић и Дејан Кликовац, браниоци Србољуба Ђорђевића и Милана Душића, доставили су суду пуномоћја за заступање својих брањеника.

Како је раније саопштено из Апелационог суда, вијеће је укинуло првостепену пресуду јер су у поступку њеног доношења и у самој пресуди почињене битне повреде одредаба кривичног поступка, а због којих се нијесу могли прихватити ни чињенични ни правни закључци у првостепеној пресуди, како у односу на постојање кривичних дјела за које су оптужени оглашени кривим, тако и у односу на постојање њихове кривице за та дјела

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:23