Виши Суд Подгорица / - DAN
01/10/2021 u 14:57 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одложена контрола оптужнице за планирање ликвидације Шаковића

Према наводима тужилаштва ова криминална група формирана крајем 2020. године на територији Црне Горе и Србије

Kонтрола оптужнице против  групе припадника кавачког клана који је планирао ликвидацију Милић Миње Шаковића  одложена је  на захтјев адвоката.

Због припреме ликвидације тог, према полицијској евиденцији високопозиционираног члана шкаљарског криминалног клана, полиција је почетком марта ухапсила Подгоричане Александра Вељовића (30) и Јована Мирановића (41), Београђанина Николу Мирића (35), Јована Тркуљу (35) из Обреновца и Подгоричанин Саша Станишић. У бјекству је Зоран Лекић, а полицја трага за још најмање три особе.

Према наводима истраге, они су планирали су да из оближњег стана из снајпера убију Шаковића кад изађе у двориште своје куће у Загоричу, а након тога побјегну мањим аутомобилом и запале га на периферији града.

Тужилаштво сумња да је  на периферији требао да их чека мотор којим су требали да побјегну. У комби су планирали да убаце мотор и тако прикрију трагове. 

Полиција је у склопу ове истраге открила  штек станове, за  које се сумња да су их  користили осумњичени. Заплијењени су и аутомобили које су наводно осумњичени користили у припремању злочина. Такође, одузет је и  мотор којим су убице требале да побјегну, оружје, муницију, криптоване телефоне, фалсификована документа, новац и бензин којим су планирали да униште доказе.

Према наводима тужилаштва ова  криминална група формирана крајем 2020. године на територији Црне Горе и Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:37