суђење пресуда / - суђење пресуда
24/05/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одложено 78 суђења од заказаних 126 због обуставе рада адвоката

Управни одбор Адвокатске коморе Црне Горе је донио одлуку којом је прогласио општу обуставу пружања правне помоћи адвоката на цијелој територији Црне Горе

Пред Основним судом у Подгорици данас је одложено укупно 78 од 126 заказаних суђења, а због обуставе рада адвоката у Црној Гори, сазнаје портал " Дан".

-Управни одбор Адвокатске коморе Црне Горе је донио одлуку којом је прогласио општу обуставу пружања правне помоћи адвоката на цијелој територији Црне Горе, због чега је у већем броју предмета дошло до одлагања суђења. У већини предмета појавиле су се странке које су имале квалификоване пуномоћнике, односно браниоце, које су тражиле одлагање суђења због одсуства адвоката, позивајући се на њихово законско право пружања правне помоћи, односно права на браниоца-наводи у саопштељу ПР Основног суда Ивана бецић.

Наводе да је пред овим судом данас било заказано укупно 126 суђења од којих је одложено 78.

-Међутим, како је први дан у седмици, који одређени број судија користи за израду судских одлука и организацију суђења и поступања у предметима, то односни број одложених суђења на данашњи дан не може бити параметар за просјечан број одлагања који ће услиједити на дневном нивоу због обуставе рада адвоката-закључује у саопштењу.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:52