Ponovo odloženo suđenje Medenici / - FOTO: BOJANA BOžOVIć
15/03/2024 u 09:56 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odloženo suđenje Medenici i drugima: Bakoča policija nije našla i nije registrovano da je prelazio granicu

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i drugim optuženima, odloženo je jer policija nije uspjela da nađe okrivljenog Luku Bakoča. On se nije pojavio na prošlom ročišta (31. januara) zbog čega mu je sud odredio pritvor, a policija po naredbi suda raspisala prvo lokalnu, zatim i nacionalnu potjernicu za njim.

Kako je saopštila sudija Nada Rabrenović, policija je dopisom obavijestila sud da službenici OB Nikšić nijesu uspjeli da nađu Bakoča, te da su razgovarali sa njegovim ocem koji je kazao da ne zna gdje mu je sin. Bakočev otac je rekao policiji i da je okrivljeni Bakoč imao zdravstvene probleme, zbog čega je često posjećivao doktore.

Takođe, iz Granične policije obavijestili su sud da u periodu od 31. januara do 13. marta, Bakoč nije registrovan prilikom prelaska granice.

Bakoč se nije pojavio na prošlom ročištu 31. januara u Višem sudu, nakon čega je postupajuća sudija Nada Rabrenović uvažila predlog tužioca Vukasa Radonjića i Bakoču odredila pritvor. Međutim, postupajući po nalogu suda, službenici policije u Nikšiću u više navrata nijesu pronašli Bakoča na datoj adresi.

Naredno ročište zakazano je za 29. mart, a ovo je 14. put da se odlaže glavni pretres.

Advokat Jovanović: Medenica jedini koji se i dalje nalazi u pritvoru, jemstvo i mjere nadzora dovoljna garancija

(VIDEO) Suđenje Medenici i drugima odloženo: Okrivljeni Bakoč izostao, sud mu odredio pritvor

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka LalovićaVasilija PetrovićaBojana Marka PopovićaMarka VučinićaMilorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane KovačevićRadomira RaičevićaMarjana BevenjeSteva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. 

Nakon što je sud usvojio predlog odbrane, Vesni Medenici i suspendovanoj sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović-Milosavljević sudi se u odvojenom postupku. Vlahović se tereti da je kao službeno lice i javni funkcioner, sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zloupotrebila službeni položaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:05