Photo by Scott Graham on Unsplash-илустрација
25/06/2021 u 16:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука о штрајку адвоката наредне седмице

Адвокатска комора и Министарство финансија раније је водило преговоре који воде ка евентуалном рјешењу. Адвокатска комора и Министарство су тада усагласили неке ставове

Адвокати Адвокатске коморе Црне Горе почетком наредне седмице разматраће да ли треба да прихвате споразум Министарства финансија и социјално старања, сазнаје незванично портал Дан. Након тога би требала да буде позната одлука да ли прекидају или настављају штрајк, који је још на знази а на који су се одлучили како би изразили незадовољство због Закона о фискализацији.

Адвокатска комора и Министарство финансија раније је водило преговоре који воде ка евентуалном рјешењу. Адвокатска комора и Министарство су тада усагласили неке ставове. 

Како је раније писао портал Дан,  министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић одржао је раније са сарадницима и представницима Управе прихода и царина састанак са предсједником и представником Адвокатске коморе. У највећој мејри тада су ставове приближили, а наредне дане слиједи конкретан договор.

Адвокатска комора и Министарство финансија иду ка рјешењу

Према незваничним инфомацијама, тај разговор се односио на евентулано формирање радне групе која би требало да ради на измјени и допуни Закона о фискализацији у односу на адвокате.

Подсјећамо, Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја, обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања ђелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији- наводи се у ранијем саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 13:11