/ Živković i Vujotić FOTO: NTV, POLICIJA TURSKE, HURRIYET.COM.TR/DERIA EVREN/ISTANBUL, (DHA)
08/11/2022 u 10:55 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODLUKA VIŠEG SUDA: Zbog hapšenja u Turskoj, odvojen postupak protiv Živkovića i Vujotića

Živković i Vujotić su među uhapšenima koji su osumnjičeni od strane truskih istražnih organa za povezanost sa ubistvom vođe šklajarskog klana Jovana Vukotića

Na današnjoj kontroli optužnice za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, Vijeće podgoričkog Višeg suda donjelo je rešenje kojim se postupak u odnosu na optuženog Radoja Žuvkovića i Milana Vujotića izdvaja. Tako će se njima suditi u odvojenom postupku u odnosu na ostale optužene zbog proceduralnih razloga.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

- Ja nemam komunikacijus a Vujotićem ali planiram da odem u Tursku i posjetim ga. Ne mogfu da se izjasnim povodom saglasnoti na predlog odvajanja postupka-kazao je advokat Miloš Vuksanović.

Advokat Dragan Mitrić je naveo da nije u komunikaciji sa optuženim Radoje Žuvković.

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

Podsjećamo, Živković i Vujotić su među uhapšenima koji su osumnjičeni od strane truskih istražnih organa za povezanost sa  ubistvom navodnog vođe šklajarskog klana Jovana Vukotića. 

Turski mediji objavili su RANIJE  fotografiju Milana Vujotića, osumnjičenog za pomaganje pripadnicima "kavačkog klana". Kako navode, Vujotić je uhapšen jer je navodno obezbijedio smještaj "kavčanima".

(FOTO/VIDEO) Detalji hapšenja Vujotića: Sa "kavčanima" boravio u luksuznoj vili

NAVODI ISTRAGE:

Prema navodiam SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

-Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali- navodi se u optužmnici.

Kadfa su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo  Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura- detalji su istrage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 18:35