/ - FOTO: ŽANA BOJANIć OSNOVNI SUD PODGORICA
05/06/2023 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor do 30 dana osumnjičenom za napad na Šaranovića

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na NN saučesnika

Nikšićaninu Savu Nikitoviću (18) osumnjičenom za napad na bivšeg direktora Policijske akademije Bobana Šaranovića određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na NN saučesnika.

- Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenom S.N. koji se tereti da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu B.Š. Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na saučesnika, budući da je osnovano sumnjiv da je predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu sa za sada nepoznatim licem, koje je po njegovom sopstvenom kazivanju, njegov drug, a za kojeg osumnjičeni implicira da nije preduzeo nikakve radnje koje bi predstavljale elemente bića krivičnih djela koje se osumnjičenom stavljaju na teret, što je u suprotnosti sa do sada prikupljenim dokazima u spisima predmeta. Stoga, sud nalazi da je pritvor neophodan radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, te da se ista svrha ne može postići bilo kojom drugom mjerom, budući da je evidentna opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa krivični postupak uticanjem na lice sa kojim je, kako se osnovano sumnja, predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu, naveli su iz Osnovnog suda.

U odnosu na pritvorski osnov opasnost od ponavljanja djela, sud nalazi da isti ne stoji, pa je u tom dijelu sud odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva, kao neosnovan.

Pritvor po ovom rješenju osumnjičenom može trajati najduže trideset dana.

Dvojica muškaracu su prošle sedmice u Podgorici presreli i šipkama napali bivšeg direktora Policijske akademije Bobana Šaranovića. Teže posljedice spriječili su policajci u civilu, koju su pritrčali Šaranoviću, a potom i sustigli jednog od napadača – Sava Nikitovića (18) iz Nikšića, koji je uhapšen. Drugi osumnjičeni je Radovan Popara (18) iz Nikšića za kojim je raspisana lokalna potraga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 17:56