Privođenje osumnjičenih / - SRđA BOLJEVIć
20/07/2022 u 21:21 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) ODREĐEN PRITVOR: "Lazović znao da će se ovo desiti i nije pobjegao"

I Pantović i Lazović se, prema navodima istrage, dovode u vezu sa kavačkim klanom.

U podogričkom Višem sudu, kod sudije za istragu, saslušani su  Petar Lazović i Radovan Pantović.Njima je nakon toga određen istražni pritvor od 30 dana, nakon čega su sprovedeni u spuški zatvor,  pod velikim mjerama bezbjednosti.

image

Privođenje osumnjičenih

- SRđA BOLJEVIć

Njih je saslušao sudiija, predsjednik Višeg suda, Boris Savić, jer je sudija Suzana Mugoša odsutna. Pritvor im je od strane suda određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

I Pantović i Lazović se, prema navodima istrage, dovode u vezu sa kavačkim klanom.

-Odbrana smatra da opasnosti od bjekstva nema, jer se o ovome priča više od pola godinje. Lazović je znao da se doći do ovoga i on nije pokušao da se skloni i kada je pozvan stavio se na raspolaganje nadležnim organima- naveo je u izjavi  advokat Nikola  Martinović.

Radovanu Pantoviću je uhapšen u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije "Sky" a na saslušanju u SDT-u juče se branio ćutanjem.

Lazović je juče kod tužioca negirao sva krivična djela i navode tužilaštva koji mu se stavljaju na teret. Njegov advokat je juče za portal Dan naveo da se Lazović sam predao policiji.

Podsjećamo, EUROPOL je ranije u svojim dokumentima naveo sumnju da se Lazović dovodi u vezu sa kavačkim klanom i da je radio za Radoja Zvicera, vođu te kriminalne organizacije.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

- U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.Lišenje slobode je izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku- saopšteno je ranije  iz SDT-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:56