Ilustracija / -
12/01/2023 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenima za napad na ljekara Zavoda za HMP

Protiv osumnjičenog R.T. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor R.T i L.L. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu ljekara D.K., zaposlenog u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć.

- Protiv osumnjičenog  R.T. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, što ukazuje na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogao ponoviti krivično djelo. Takođe je određen pritvor osumnjičenima R.T. i L.L. po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, budući da je u svojstvu svjedoka za sada potrebno saslušati dva lica, koji su očevici predmetnog događaja, pri čemu jedno od tih lica osumnjičeni poznaju i sa istim su u dugogodišnjim prijateljskim odnosima, pa sudija za istragu nalazi da bi isti boravkom na slobodi mogli ometati dalji tok postupka, navodi se u saopštenju sudije portparola Osnovnog suda u Podgorici Ivane Becić.

Protiv ovog rješenja izjavljena je žalba od strane branilaca osumnjičenih, o kojoj će sud odlučiti u zakonskom roku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:29