Bjeković / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
21/01/2023 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenom za napad na Bjekovića

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke

Osnovni sud saopštio je da je određen pritvor osumnjičenom Predragu Tomaševiću, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanje na štetu Siniše Bjekovića - zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Pritvor je, kako navode, određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke, očevice kritičnog događaja.

- Pritvor je određen zbog opasnosti od uticanja na svjedoke S.S., K.R, i D.D., koji su po kazivanju oštećenog, kritičnom prilikom bili u blizini mjesta dešavanja, pri čemu se radi o licima koja su zaposlena, kao i osumnjičeni, u istom državnom organu pa se svakodnevno srijeću, zbog čega po mišljenju suda stoji navedeni pritvorski osnov. Sudija za istragu je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela nalazeći da ne postoje posebne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost, posebno pri činjenici što se radi o ranije neosuđivanom licu - zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:14