/ Бојана Лакићевић Ђурановић
26/08/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОДТ Подгорица: Оптужни предлог против Лакићевић Ђурановић због плагијата

У проценту од 98 одсто, а без његове дозволе, учинила је доступним јавности дјелове истоименог дипломског рада оштећеног Д.С., који га је, под њеним менторством, одбранио, навео је тужилац Радоњић

Основно државно тужилаштво у Подгорици је, Основном суду у Подгорици, поднијело оптужни предлог против окривљене Бојане Лакићевић Ђурановић за кривично дјело повреда моралних права аутора и интерпретатора, за које је прописана казна затвора до четири године.

- Окривљеној се ставља на терет да је под својим именом дјелимично објавила туђе ауторско дјело, на основу чега је бирана у наставно-научно звање, јер је, на научном скупу, на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, 25. октобра 2014. године, јавно изложила као свој рад са насловом „Јединствени институционални оквир Европске Уније” . И у проценту од 98 одсто, а без његове дозволе, учинила доступним јавности дјелове истоименог дипломског рада оштећеног Д.С., који га је, под њеним менторством, одбранио на Међународно-правном смјеру Специјалистичких студија на Правном факултету Универзитета Црне Горе, да би, 25. децембра 2018. године, и на основу тог рада, била изабрана у звање ванредног професора Правног факултета, за област Међународно-правну- саопштио је државни тужилац портпарол Вукас Радоњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:44