/ foto: ivan petrović
06/12/2022 u 12:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT Podgorica pokrenulo postupak protiv Marija Miloševića

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović preispitaće prethodni rad postupajućih državnih tužilaca u ovim predmetima

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici preduzima sve neophodne radnje u cilju otkrivanja krivičnih djela koja su izvršena na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Milošević podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Istražnog zatvora

- Zbog prijetnji koje je uputio načelniku Istražnog zatvora, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je postupak protiv pritvorenog lica (M.M. - Mario Milošević), zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. O navedenom događaju dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu upoznata je 24. novembra 2022. godine i istog dana je naložila prikupljanje neophodnih obavještenja, izuzimanje video nadzora i dostavljanje spisa predmeta na ocjenu i mišljenje. Postupajući po nalogu dežurne državne tužiteljke Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad dostavilo je spise predmeta 2. decembra 2022. godine, na osnovu kojih je i formiran predmet.

U predmetu koji se odnosi na postavljanje eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora naloženo je preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji koje mogu da dovedu do otkrivanja učinilaca krivičnog djela - izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovom predmetu donijete su naredbe za odgovarajuća vještačenja.

Spasojević: Vjerujem da nije riječ o upozorenju, već o pokušaju ubistva

U skladu sa nalogom vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović preispitaće prethodni rad postupajućih državnih tužilaca u ovim predmetima- saopštio je rukovodilac ODT-a Podgorica Duško Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:38