Policija, ilustracija / - UP
15/01/2024 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oduzete dvije lovačke puške, pištolj, municija i oprema za lov

U vozilu su pronađene i tri motorole, pratilice za lovačke pse i četiri komada pištoljske municije.Pronađeno oružje i oprema su privremeno oduzeti, dodaju iz UP

Policija OB Kolašin oduzela je  dvije lovačke puške, pištolj, municija i oprema za lov.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“– Odjeljenja bezjednosti Kolašin su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, od dva lica oduzeli dvije lovačke puške, pištolj i municiju. Kolašinska policija je u ulici 13. jula kontrolisala vozilo marke „Jeep Grand Cherokee" beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.R. (25), dok se u vozilu nalazio njegov srodnik D.R. (54), oba iz Berana - navode iz Uprave policije u saopštenju.

Pregledom vozila pronađene su dvije lovačke puške, jedna marke „Baikal", a druga marke „Zastava Arms", kao i redenik i 32 lovačka patrona cal.12mm. Kod suvozača D.R., za pojasom, je pronađen pištolj „ČZ Shadow2" cal. 9mm, sa 15 komada metaka u okviru.

- Osim toga, u vozilu su pronađena tri motorole, pratilice za lovačke pse i četiri komada pištoljske municije.Pronađeno oružje i oprema su privremeno oduzeti - dodaju iz UP.

Za navedeno oružje D.R. posjeduje oružne listove.

- Ali na okolonosti nošenja navedenog oružja od njega su prikupljena obavještenja o čemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela - zaključuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:25