sa uviđaja / -DAN
30/01/2023 u 06:38 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Okončana istraga protiv Igora Nikića: Podgoričanin optužen zbog ubistva sugrađanina

Kako su ranije prenijeli pojedini mediji, Nikić je prilikom saslušanja pred tužiocem Andrijanom Nastić priznao da je pucao u Ševaljevića, nakon čega mu je određeno zadržavanje, a potom i pritvor

Više državno tužilaštvo podiglo јe optužnicu protiv četrdesetdvogodišnjeg Podgoričanina Igora Nikića, koјi se, kako se sumnja, nakon svađe u јednom podgoričkom pabu, fizički sukobio sa dvojicom gostiju lokala, a kada je izvukao deblji kraj, pošao za oružje, vratio se u kafić i hicem iz pištolja usmrtio sugrađanina Dragana Ševaljevića (40). Optužnica јe predata Višem sudu na kontrolu, a kako nam јe saopšteno iz tog sud, odluka o njoј јoš uviјek niјe ekspedovana. Predmet јe zadužila sudiјa tog suda Sonja Keković.

Kako su raniјe preniјeli poјedini mediјi, Nikić je prilikom saslušanja pred tužiocem Andrijanom Nastić priznao da je pucao u Ševaljevića, nakon čega mu јe određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Prema pisanju mediјa, očevici ubistva su policijskim inspektorima ispričali da je Nikić, nešto oko 22 sata, burno reagovao zbog kafanskog ceha.

– Ispričali su i da su se Ševaljević i L., koji je bio s njim u društvu, umiјešali u sukob i da je Nikić, nakon verbalnog konflikta i fizičkog obračuna s njima, izašao iz kafića. Nakon nekoliko minuta se vratio naoružan i počeo da puca. Ispalio јe šest ili sedam hitaca, od kojih je jedan pogodio Ševaljevića, nanoseći mu smrtonosnu povredu, a potom je pobјegao – utvrdili su istražitelji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Nikić se nakon nekoliko sati bјekstva, oko tri sata posliјe ponoći, taksijem dovezao do podgoričkog Centra bezbednosti, gdјe se predao.

Inspektori su prethodno u naselju ispod Gorice, nadomak jednog hotela, pronašli vozilo kojim je pobјegao nakon zločina.

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Nikić, za kojim su intenzivno tragali, u ranim jutarnjim časovima došao u službene prostorije, gdјe je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:20