/ foto Dan arhiva
10/02/2023 u 09:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Okrivljenom za primanje mita pritvor još tri mjeseca

Vijeće Vrhovnog suda, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, za produženje pritvora protiv okrivljenog Z.P. donijelo je Rješenje za produženje pritvora

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, za produženje pritvora protiv okrivljenog  Z.P. donijelo je Rješenje za produženje pritvora za još tri mjeseca.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice Vijeća i sutkinja Svetlane Vujanović i Milenke Seke Žižić kao članica Vijeća, okrivljenom Z.P. je produžilo pritvor  zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a, stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i produženo krivično djelo primanje mita iz člana 423, stav 1, u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore- navode iz Vrhovnog suda.

Podsjećaju, okrivljenom Z.P. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 12. novembra 2022. godine, a produžen Rješenjem Višeg suda u Podgorici  09. decembra 2022. godine, tako da je po zadnjem pritvoru trajao do 10. februara 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:53