ЦБ Будва (Фото: Омбудсман)
12/06/2021 u 16:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омбудсман обишао ЦБ Будва, мишљење о условима које је затекао ће објавити накнадно

Заштитник је и раније указивао да ЦБ Будва нема просторије за задржавање које су ускаду са ЦПТ стандардима. Такође, Заштитник указује на веома лоше материјалне услове у којима раде службеници

Савјетници Заштитника Јелена Недовић и Менсур Бошњак, као тим Националног механизма за превенцију тортуре, обавили су редовни ненајављени обилазак Центра безбједности (ЦБ) Будва и том приликом извршили детаљан увид у материјалне и друге услове.

-Посебна пажња посвећена је питањима: приступ води за пиће, исхрана, хигијена, вентилација, освјетљење, купатила и санитарни чворови, величина и капацитет соба као и здравственој заштити. Такође је извршен и увид у документацију-наводе у објави.

Тим НПМ одржао је састанак са начелником ЦБ-а Данилом Шћепановићем и шефом криминалистичке полиције Веском Недовићем, а разговарали су и са полицијским службеницима.

-Подсјећамо да је Заштитник и раније указивао да Цб Будва нема просторије за задржавање које су ускаду са ЦПТ стандардима. Такође, Заштитник указује на веома лоше материјалне услове у којима раде службеници.Зграда ЦБ-а стара је већ 40 година а будући да је у питању монтажни објекат немогуће је вршити реконструкције. И поред тога, хигијенски услови просторије за задржавање лица су на високом нивоу, Извјештај о обављеном обиласку биће објављен накнадно-наводи се у обраћању Омбудсмана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 17:08