Вехба Чоковића доводе на суђење / -Милован Нововић
19/10/2022 u 13:08 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužen da je prodavao "ksalol" maloljetnici: Čaković vjeruje u Boga i kaže da nije kriv

Čoković je uhapšen je 12. maja po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju pošto je doveden u posledičnu vezu sa rezultatom obdukcije tijela maloljetnice . koja je preminula od trovanja "ksalolom" i marihuanom

Iznošenjem odbrane juče je pred vijećem sudije Višeg suda u Bijelom Polju Dragana Mrdaka počelo suđenje Vehbu Čokoviću, optuženom da je prodavao tablete "ksalol" sedamnaestogodišnjakinji  koja je zbog predoziranja opijatima, poslije osam mjeseci provedenih u komi, preminula 18. februara.

Čoković je pred sudom negirao izvršenje krivičnog djela i tvrdio da bi više volio da se njemu nešto desi nego bilo kom drugom. Kazao je da vjeruje u Boga i u božji sud.

– Ja ništa nijesam kriv u ovom slučaju. Tačno je jedino da je kratko sa svojom drugaricom radila kod mene, i za to vrijeme je bilo dosta problema sa njima, ali i sa A.K. sa kojim sam bio suvlasnik lokala, a potom ga njemu iznajmio. Napravili su od kafane k...., a onda sam tražio da ga svi napuste što su i učinili – tvrdio je Čoković.

Čoković je uhapšen je 12. maja po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju pošto je doveden u posledičnu vezu sa rezultatom obdukcije tijela maloljetnice . koja je preminula od trovanja "ksalolom" i marihuanom.

Maloljetna  je zatečena 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Prilikom uviđaja u stanu, gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table tableta "ksalol", a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i "benzodiazepine".

O slučaju smrti sedamnaestogodišnje djevojke i teškom stanju u kojem se nalazila osam mjeseci, kao posledice konzumacije narkotika, porodica je širu javnost obavijestila saopštenjima preko nevladine organizacije Sjever CG i objavama na društvenoj mreži Fejsbuk.

Razgovor sa N.N. muškarcem

Na snimku telefonskog razgovora koji su 19. oktobra prošle godine objavili Portal Sjever CG i NVO Euromost, maloljetna vodila je sa nepoznatom osobom razgovor u kojem se čuje kako od sagovornika traži kutiju "ksalola", tableta koje se koriste za liječenje anksioznosti i depresije.

– Slušaj ovo! Ne bih išla na tablu, nego kad budeš išao da podigneš cijelu kutiju "ksalola". Koliko je to – čuje se kako izgovara maloljetnica. na šta joj muški glas kaže: "20 eura".

Na pitanje maloljetnice kad planira da podigne tablete, muški glas odgovara: "U ova dva dana".

Čoković je ispričao da koristi tablete "kasalol" koje mu je prepisala psihijatar Gordana Konatar i da je jednog dana primijetio da mu je nestalo šest tableta. Iako je posumnjao da su nestanak tableta krive ove dvije djevojke, to nije mogao da dokaže.

– I ranije, ali i nakon što su otišle iz lokala u kojem su radile, telefonskim putem tražile su da im dam "ksalol" što sam odbio i nijesam uradio... Tri decenije imam klub u Rasovu i nikad u njemu nije pronađena niti droga ili bilo šta slično – kazao je Čoković.

Optuženi je potvrdio da je bio u saznanju da dvije djevojke piju "ksalol", ali nije znao da su te tablete toliko opasne.

Takođe je potvrdio da je znao da su neka lica u lokal donosila drogu i da je to odmah prijavio jednom inspektoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 21:08