/ ЦБ Херцег Нови -фото: Жана Бојанић
04/10/2021 u 12:24 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужен Кекер: Подстрекао малољетнице да преносе дрогу

На основу Закона о поступању према малољетницима у кривичном поступку, стављен је предлог за изрицање кривичне санкције према К. М. и М. И., ученице средње школе "Иван Горан Ковачић" у Херцег Новом

Против Предрага Кекера потврђена је оптужница Випег државног тужилаштва и, на основу члана 78 став 1 у вези члана 32 Закона о поступању према малољетницима у кривичном поступку, стављен је предлог за изрицање кривичне санкције према малољетницама К. М. и М. И., ученице средње школе "Иван Горан Ковачић" у Херцег Новом.

Виша државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић навела је потврђеном оптужницом да су, 16. марта 2021. године, Херцег Нови, и то окривљени К. П. неовлашћено ради продаје купио марихуану и при том са умишљајем подстрекао малољетне М. К. и И. М., да учине кривично дјело, које су неовлашћено ради продаје преносиле марихуану.

- Кривично дјело су учинили на начин што је најприје окривљени К. П. уговорио куповину марихуане са за сада неидентификованим лицем, а потом подстрекао малољетне М. К. и И. М. да пренесу ту  дрогу од продавца до њега. Тако што им је дао 55 еура за куповину дроге, новац за превоз до мјеста на ком је уговорена предаја дроге од стране продавца, предао им свој мобилни телефонкако би контактирале продавца, након чега су се малољетне М. К. и И. М. по инструкцији коју им је дао окривљени састале са продавцем марихуане у мјесто Л. и од истог преузеле марихуану у  95,978 грама, а затим кренуле да исту предају окривљеном К. П. У томе су их спријечили полицајци- навела је тужитељка Данка Ивановић Ђерић.

Терете се да су извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 1 Кривичног законика Црне Горе, а окривљени Кекер Предраг у вези чл. 24 ст.1 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:52