/ ILUSTRACIJA: UP TVITER
03/02/2023 u 09:14 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužen muškarac: Prosio, pa pretukao čovjeka i oteo 15 eura

Kako je navedeno, okrivljeni je dok se oštećeni nalazio na zemlji, nastavio da mu pretura po džepovima pantalona i košulje tražeći novac

Muškarac O. A. optužen je  da je, 1. juna 2022. godine oko 12.00 časova, u Podgorici, upotrebom sile protiv oštećenog K. M., oduzeo 15 eura.

- Na način što je od oštećenog, a nakon što mu je isti, jer je prosio, dao 0,70 centi, zatražio da mu da još novca, pa kada je oštećeni to odbio, došlo je do verbalne svađe između okrivljenog i oštećenog. Potom je okrivljeni i fizički nasrnuo na oštećenog gurajući se sa istim u namjeri da mu oduzme novac, zavlačeći mu ruke u džepove, uslijed čega je oštećeni pao. Sa umišljajem okrivljeni je sa umišljajem nanio tešku tjelesnu povredu oštećenom- navodi su optužnice.

Kako je navedeno, okrivljeni je dok se oštećeni nalazio na zemlji, nastavio da mu pretura po džepovima pantalona i košulje tražeći novac.

- Kojom prilikom je okrivljeni uspio da od oštećenog oduzme novac u iznosu od 15 eura, dok je u daljem preturanju i oduzimanju novca spriječen nailaskom svjedoka J. A., koji je udaljio okrivljenog od oštećenog, nakon čega se okrivljeni dao u bjekstvo - čime je izvršio krivično djelo razbojništvo iz člana 242 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:18