Мјесто пуцњаве / -Беране онлајн
07/05/2022 u 10:07 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужени за покушај убиства Ђукић и Сујковић и даље недоступни

Двојица оптужених су у бјекству и за њима се интензивно трага, саопштила је портпарол Вишег суда

Судија бјелопољског Вишег суда Иван Адамовић ускоро би требало да донесе одлуку да ли ће судити у одсуству Радомиру Ђукићу (39) из Берана и његовом суграђанинину Кенану Сујковићу (28), који се терете за кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са недозвољеним држањем оружја.

– Двојица оптужених су у бјекству и за њима се интензивно трага. Иначе, донијето је рјешење о одређивању притвора за њих двојицу у тренутку кад буду лишени слободе – саопштила је Аида Дестановић, портпарол Вишег суда.

Ђукић је оптужен да је 5. јануара ове године, око 12.40, испред угоститељског објекта у Улици Четврте црногорске бригаде у Беранама, у урачунљивом стању, покушао да лиши живота Кенана и Исмета Сујковића, Миомира и Александра Марсенића и Нина Јашаровића, који су сједјели на тераси једног локала.

– Кад су угледали Ђукића, дошли су на тротоар испред локала. Онда је Ђукић у њиховом правцу из пиштоља непознате марке, калибра 7,65 мм, који је неовлашћено носио, испалио више пројектила, од којих је један погодио Нина Јашаровића и нанио му тешку тјелесну повреду и са умишљајем довео у опасност живот Радована Давидовића, који је сједио у локалу. Он је прошао без повреда. У правцу Кенана и Исмета Сујковића, Миомира и Александра Марсенића, које је, како се основано сумња, хтио да лиши живота, испалио је пројектиле, који их нијесу погодили. Ти пројектили су нанијели оштећења на возилима која су била паркирана у близини – пише у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:00