/ ILUSTRACIJA: UP TVITER
13/12/2022 u 01:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Optuženi za teške krađe: Ukraden novac, zlatni nakit i naočare

Uzeli su iz fioke dva prstena od žutog zlata, dva prstena od bijelog zlata, dvije narukvice od bijelog zlata, jednu narukvicu od bijelog zlata, jedan već privezak u obliku srca od žutog zlata, dva lanca od žutog zlata...

Dva optužena muškarca, čije inicijale tužilaštvo ne navodi, terete se zateške krađe.

- Dana 05.06.2022. godine, u ul. Piperskoj bb, Zain park-Vila B1, naselje Zagorič, u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, sa za sada neutvrđenim licem, obijanjem je oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,00 eura. Došao jr do stana vlasništvo oštećene, pa je upotrebnom pajsera odvalio aluminijumski prozor koji se nalazio sa lijeve strane pored ulaznih vrata, da bi potom kroz tako otvoren prozor ušao u unutrašnjost stana. Nakon što je izvršio premetačinu u dnevnom boravku u namjeri da oduzme sve vrijednije stvari koje nađe, odakle je, sa police, oduzeo 32 eura, nakon čega se u dva navrata stepenicama popeo na sprat, gdje je ušao u spavaću sobu i iz fioke od komode oduzeo prsten od bijelog zlata sa dragim kamenom vrijednosti 533 eura, na koji način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u u ukupnom iznosu od 565 eura- navodi su optužnice.

Kako se navodi, drugi okrivljeni je 28. maja 2022. godine, u ul. 27. marta, u naselju Zabjelo, u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150 eura.

- Na način što su došli do kuće vlasništvo oštećenog, pa nakon što je okrivljeni upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva tj. metalne šipke odvalio aluminijumski prozor koji je bio na kant otvoren, okrivljeni su kroz tako otvoren prozor ušli u unutrašnjost kuće i izvršili premetačinu u spavaćoj sobi. Uzeli su iz fioke od komode u kojoj se nalazilo više kutija i jedan neseser, oduzeli i prisvojili dva prstena od žutog zlata, dva prstena od bijelog zlata, dvije narukvice od bijelog zlata, jednu narukvicu od bijelog zlata, jedan već privezak u obliku srca od žutog zlata, dva lanca od žutog zlata, kraći i duži, ukupne vrijednosti 3.297,43 eura i muške naočare marke  vrijednosti 133 eura, na koji način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu 3.430,43 eura- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 08:30