/ - SAŠA KLIKOVAC
08/03/2024 u 12:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optuženi za ubistvo Klikovca i dalje nedostupan - sudija: "Porazno je da saznajemo da nemamo nanogice"

I danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo ročište za završne riječi povodom ubistva Šaše Klikovca. I ovaj put razlog odlaganja je nedolazak optuženog Miloša Markovića, koji je nedostupan i sudu i policiji.

Sudija Zoran Radović, koji predsjedava sudskim vijećem u ovom postupku, odložio je ročište za 29. maj. Podsjećamo, ročišta i ranije odlagana zbog nedolaska okrivljenog Miloša Markovića. Optuženom je nakon isteka trogodišnjeg  pritvora, Viši sud izrekao mjeru elektronskog nadzora odnosno nanogice.

Pored Markovića, ovom optužnicom obuhvaćeni su i Marko Šuković (29),  Ivan Milačić (28) i Predrag Vukadinović (23).

Sudija Radović je rekao da je Uprava policije dopisom od 26. februara obavjestila Viši sud da je postupajući po naredbi, nijesu uspjeli da pronađu  okrivljenog Markovića na adresi Proleterskih brigada 10 u Podgorici.

Ponovo odložene završne riječi za ubistvo Klikovca: Optuženi nedostupan sudu, policiji i advokatima

- Policija obavijestila sud da je u više navrata pokušavala da pronađe ovog okrivljenog - kazao je sudija.

On je dodao da je i Potražna jedinica obavijestila sud da je u više navrata obilazila okrivljenog Markovića na njegovoj adresi, ali da ga nijesu pronašli kući.

- Policijski službenici su dana 27. februara 2024., godine oko 17 časova obišli adresu Proletreskih brigada 10, gdje stanuje okrivljeni. U kući su zatekli njegovu majku Nadu, koja im je rekla da je ujutro izašao iz kuće sa drugom, te da sa sobom nema mobilni telefon - pročitao je sudija dopis policije.

On je podsjetio da a Markovića nisu našli u kući ni 28. Februara. Naglasio je da jsud izdao naredbu za izdavanje potjernice za Milošem Markovićem.

Roditelji ubiјenog Saše Klikovca štraјkuјu glađu zbog puštanja iz pritvora okrivljenih

- Odjeljenje bezbjednosti Podgorica odsjek za potražnu djelatnost obavijestilo je sud da 06. marta 2024., da se Marković nije javio u stanicu policije 01. marta.  Ovo vijeće uložilo je veliki napor da se okonča ovaj sudski proces prije isteka roka od tri godine. Na dan davanja završnih riječi, okrivljeni Šuković tražio je branioca po izboru, što mu je omogućeno. Rješenjem suda od 21. januara 2024., ukinut je pritvor Šukoviću i Markoviću, nakon isteka tri godine od podizanja optužnice, uz kontrolu elektronskim nadzorom. Ova odluka je donijeta po Zakoniku o krivičnom postupku iz 2009. godine. MUP od 2009., nema te „nanogice“ već ih ima Ministarstvo pravde, koje ih koristi za izvršenje kazne u kućnim uslovima. Nakon puštanja na slobodu, Uprava policija nije sprovela onako kako je donesena. Stara ili nova vlast, ne znam ko je kriv. Porazno je da saznajemo da nemamo te „nanogice -  kazao je sudija Zoran Radović.

Prema optužnici SDT-a ovu kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula 2020. godine, ukradenim "golfom 3", kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana "Kod Crnogorca" i sa zadnjeg sjedišta "na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca".

Ubistvo Klikovca - advokat Lekić: Izuzeti dokazi, Katnić sugerisao advokate optuženima

Na Klikovca je pucano dok se nalazio za volanom svog automobila "citroen C3". Istraga navodi da je  Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice. Tada su iskopani karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke “para” i veću količina municije. 

- Zadatak Vukadinovića je bio da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova - navodi SDT. 

Klikovac se u policijskim evidencijama vodio kao bezbjednosno interesantno lice. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:36