/ илустрација фото - Ж.Б.
31/08/2021 u 13:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужени због кокаина: Пола грама продавали за 40 еура, а грам за 60

Како је државни тужилац Зоран Вучинић представио оптужницом, они су кривично дјело извршиули између септембра 2019. и почетка марта 2020.

Виши суд потврио је оптужницу Вишег државног тужилаштва против оптужених М. Р.  и М. М. који се терете због кокаина. Како је државни тужилац Зоран Вучинић представио оптужницом, они су кривично дјело извршиули између септембра 2019. и почетка марта 2020. године.

- Окривљени М. Р. продавао, а окривљени М. М. је посредовао у продаји кокаина. То су радили на начин што је окривљени М.Р. посредством мобилног телефона у више наврата остваривао комуникацију са купцем кокаина Ђ. Т. и са њим договарао да му прода неутврђене количине кокаина за неутврђене новчане износе, као и са већим бројем неидентификованих купаца са територије Бара. Са њима је договарао продају количина између 0,5 грама и 1 грам кокаина за новчане износе од 30-40 еура за 0,5 грама и 60 еура за 1 грам. Окривљени М. М. је у истом периоду, на тражење и за рачун окривљеног М. Р., посредством свог мобилног телефона контакирао Ђ.Т. и остале неидентификоване купце које је проналазио окривљени М. Р., па је у мјестима која су претходно Ђ. Т. и неидентификовани купци договарали са окривљеним М. Р., истима предавао кокаин, а они њему новац- наведено је у оптужници.

Затим, како је тужилац навео, 19. септембра 2019. године око 15.00 часова у насељу окривљени М. М. на тражење окривљеног М. Р., и по његовом претходном договору са Ђ. Т., истом предао пластичну кесу са кокаином нето масе 0,261 грама-

- Да да би Ђ. Т. након што је од окривљеног М. М. на поменутом мјесту купио и преузео кокаин, непосредно након тога у насељу М. – С. п. контролисали овлашћени полицијски службеници Управе полиције ЦБ Б. и код њега поред сједишта сувозача на којем је сједио у возилу марке “форд”, пронашли наведени замотуљак са кокаином- стоји у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:03