/ - фото Управа полиције
29/04/2022 u 11:31 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужени због крађе скупоцјених сатова: Пиштољем пријетили радници

Окривљени Ш. Х. је оштећеној запријетио тако што је извадио пиштољ и уперио у њеном правцу, док је окривљени Т. Н. примијенио силу према оштећеној тако што је снажно једном руком стиснуо за руке и тијело, а другом руком јој је затворио уста

Због разбојништва судиће се оптуженима Н. Т., Х. Д. и 3. Х. Како је наведено потрвђеном оптужницом Вишег државног тужилаштва, они се терете да су, 09. децембра 2021. године, у Тивту у групи, употребом силе и пријетње, одузели сатове ствар у намјери да себи прибаве корист у вриједности преко 30.000 еура.

- По претходно разрађеном плану и договору, у којем су договорили подјелу улога, начин и средство којим ће вршити кривично дјело, у означено вријеме возилом марке „Chervolet Cruze“ регистарских ознака ПГ, којим је управљао окривљени Д. Х. дошли у близини оштећене јувелирнице „Е.“, која се налази у склопу туристичког комплекса ,,П. М.“, Окривљени Т. Н. и Ш. Х. изашли су из возила и маскирани са качкетима на главама и маскама преко лица ушли у наведену продавницу сатова. Окривљени Д. Х. чекао их је у возилу, гдје су најприје од раднице оштећене затражили да им покаже више врста сатова, представљајући се као да су купци, а све са циљем да оштећена откључа излоге гдје су се налазили сатови. У тренутку док је један излог у којем су се налазили сатови марке „Хублот“, чија вриједност је окривљенима била позната, остао отворен, окривљени Т. Н. је поступио по претходном договору и питао окривљеног Ш. Х., „оћемо ли“. Окривљени Ш. Х. је оштећеној запријетио тако што је извадио пиштољ непознате марке и исти уперио у њеном правцу, што је код оштећене изазвало страх, док је окривљени Т. Н. примијенио силу према оштећеној тако што је снажно једном руком стиснуо за руке и тијело, а другом руком јој је затворио уста, гурао је и вукао, за које вријеме је окривљени Ш. Х. одузео 11 сатова марке „Хублот“, вриједности преко 66,677.00 еура, власништво оштећеног Д. К.- навела је оптужницом државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић.

Затим је сатове ставио у већ припремљену торбу, након чега су отворили врата, притиском на тастер, а оштећену је окривљени Т. Н. одгурну у руке окривљеног Ш. Х., који је такође гурао и вукао.

- Којом приликом је оштећена падала и тако задобила лаке тјелесне повреде, а затим су трчећи напустили објекат, а затим су се одвојили да не би били примијећени и окривљени Ш. Х. дошао до возила гдје га је чекао окривљени Д. Х., а окривљени Т. Н. их чекао у стану окривљеног Д. Х- Након тога је окривљени Д. Х. договорио продају сатова са за сада неидентификованим лицем, а окривљени Т. Н. сљедећег дана том за сада неидентификованом лицу предао сатове и од истог на име продаје узео дио договореног новца у износу од 30.000,00 еура- наводи су оптужнице.

Новац су планирали да подијеле на једнаке дјелове, док су остатак новца требали да добију накнадно, при чему су окривљени били свјесни свог дјела, знајући да је исто забрањено и хтјели су његово извршење, чиме су извршили кривично дјело разбојништво из члана 242 став 4 у вези става 1 и 3 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:59