/ VESELIN VUKOTIć (FOTO: TVCG/ARHIVA)
11/08/2022 u 11:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optuženima u slučaju Plantaže pritvor još dva mjeseca

Bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže" uhapšeni su prošlog mjeseca po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja

Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću, Đorđiju Rajkoviću i Seadu Šahmanu produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je za Portla RTCG iz Višeg suda.

Slučaj "Plantaže": Vukotiću, Šahmanu, Mihailoviću, Peroviću i Rajkoviću određeno zadržavanje

Podsjećamo, bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže" uhapšeni su prošlog mjeseca po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Iz SDT-a je saopšteno da se sumnja da su uhapšeni, kao članovi odbora direktora, donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul - Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist.

-Službenici Uprave policije su jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode šest bivših članova Odbora direktora „Plantaže“. Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura- saopštili su ranije  iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. oktobar 2022 01:03