Sa privođenja Maraš / foto: LAZAR RUZIC
28/03/2023 u 13:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odložena kontrola optužnice u slučaju "Plantaže"

Specijalno državno tužilaštvo je avgusta 2022. proširio istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica Verica Maraš

U Podgoričkom Višem sudu danas  je odgođena  kontrola optužnice u slučaju "Plantaže" zbog izostanka advokata Dejana Radinovića. Predsjednik Višeg suda, sudija Boris Savić je konstatovao da u spisima predmeta nema dokaza da je advokatu Radinoviću uručen poziv za ročište kao i da je u dostavnici kao razlog navedeno ,,nepoznata adresa".

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je predalo početkom marta optužnicu Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici, protiv šest bivših rukovodilaca u "Plantažama” koji se terete za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Opštužnica je podignuta protiv: Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu "13. jul - Plantaže" AD, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako pribavili privrednom društvu "OMP-Engineering" DOO protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu.

Specijalno državno tužilaštvo je avgusta 2022. proširio istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica Verica Maraš zbog sumnje da je "Plantažama" napravila štetu od oko pet miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:03