Поповић / -Фото: Јутјуб, ПР Центар
29/04/2022 u 15:28 h
Бојана БожовићБојана Божовић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужница против глумца због туче у Колашину

Павле Поповић осумњичен да је са својим друговима нанио тешке повреде држављанину Велике Британије

Основно држaвно тужлаштво у Колашину подигло је оптужницу против глумца подгоричког Градског позоришта Павла Поповића и његових другова Луке и Марка Живковића и Ивана Јекнића, којом им се ставља на терет да су нанијели тешке тјелесне повреде држављанину Велике Британије С.Ч.Ј., који је иначе црногорског поријекла

– Обавјештавам Вас да је Основно државно тужилаштво у Колашину поднијело Основном суду у Колашину, као стварно и мјесно надлежном оптужни акт против оптужених Луке Живковића, Марка Живковића, Ивана Јекнића и Павла Поповића због кривичног дјела насилничко понашање из чл. 399 у стицају са кривичним дјелом тешка тјелесна повреда из чл. 151 ст. 1 у вези чл. 23 ст. 2 Кривичног законика Црне Горе – прецизирано је у одговору државног тужиоца и руководиоца државног тужилаштва Маје Шћепановић, достављеном "Дану".

Након догађаја забрањено напуштање стана

Поповић је седам дана након предметног догађаја добио потврду од Основног суда у Колашну којом му је омогућено да за потребе играња представе може напустити стан.

Из тог суда су нам појаснили да је та одлука донијета у складу са Закоником о кривичном поступку.

– Чланом 166. ст. 4 ЗКП-а је прописано да се мјерама надзора не може ограничити право окривљеном да живи у свом стану, да се несметано виђа са члановима породице и блиским сродницима, осим кад се поступак води због кривичног дјела учињеног на штету члана породице или блиских сродника, као и да обавља своју професионалну дјелатност. Сходно наведеном, а након захтјева поднесеног од стране окривљеног Павла Поповића, судија за истрагу је дозволио да у циљу обављања своје професионалне дјелатности може напустити стан и након обављеног посла се вратити ради наставка извршења мјере надзора забране напуштања стана, уз обавезно јављање службеницима ОБ Колашин – наводи се у одговору.

С.Ч.Ј. је у тучи крајем фебруара задобио тешке повреде опасне по живот.

Према сазнањима "Дана", он је од силине удараца пао у несвијест, претрпио посттрауматску епилепсију и пребачен је у КЦЦГ, гдје су констатовали да је имао потрес мозга и тешку фрактуру лобање.

Након три дана проведена у Клиничком центру, С.Ч.Ј. је пуштен на кућно лијечење.

Из полиције је три дана након овог догађаја саопштено да су због туче у Колашину у којој је једна особа задобила тешке тјелесне повреде лишене слободе четири особе.

– Предузимајући радње из своје надлежности, полиција је дошла до сазнања да је у једном угоститељском објекту прво дошло до вербалног, а потом и до физичког конфликта између Л.Ж. (23), М.Ж. (24), П.П. (27) и И.Ј. (26) из Колашина, са једне стране, и W.G.B., О.Ј., С.Ч.Ј. из Лондона, са друге стране. Том приликом је С.Ч.Ј. задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот – саопштили су из полиције.

О оптужници одлучује Основни суд у Колашину, на чијем је челу отац окривљеног Поповића, Арсен Поповић. На питање да ли је у овом предмету постојала законска обавеза изузимања судија Основног суда у Колашину, с обзиром на то да је осумњичени син првог човјека тог суда, раније смо из тог суда добили одричан одговор.

– Судије Основног суда у Колашину поступају професионално, а у складу са Уставом Црне Горе, законским прописима и општеприхваћеним правилима међународног права, на шта упућује њихово вишедеценијско судијско искуство и објективно поступање према свим странкама без обзира у којем својству се налазе – одговорила је на питање "Дана" судија Јадранка Павловић, замјеница предсједника суда.

Иначе, због болести тужиоца који једини обавља тужилачку функцију у ОДТ-у Колашин, а имајући у виду хитност поступања у конкретном предмету, одређене радње у поступку завршло је бјелопољско тужилаштво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. mart 2023 17:32