/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
20/02/2024 u 14:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužnica protiv Mila Božovića i grupe vraćena na dopunu

Kako nezvanično saznaje portal Dan, od izvora iz Višeg suda, u obimnom materijalu su navedene greške i propusti ove optužnice, kao i djelovi koji moraju biti dopunjeni istragom i ispravljeni

Optužnica protiv predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i još 20 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i šverc 4,3 tone kokaina vraćena na dopunu istrage i ispravku grešaka. To je za portal Dan portvdila Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda.

Božović: Predrag Šuković je bio moj saradnik, SDT me povezuje sa "kavčanima" koji su ubili moje prijatelje

Kako nezvanično saznajemo, od izvora iz Višeg suda,  u obimnom materijalu su navedene greške i propusti ove optužnice, kao i djelovi koji moraju biti dopunjeni istragom ili ispravljeni.

Knežević: Jedini sam koji je SKY pratio uživo, nikome nisam odavao podatke, spriječio sam ubistva

Prema navodima SDT, to lice je navodno  9. maja 2020. godine, oko trideset minuta nakon ponoći, sa broda “MSC Fantazija”, koji se nalazio usidren u luci u Lisabonu, spustila šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo 100 pakovanja kokaina.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

- Na način što je lice koje je na kriptovanoj aplikaciji ‘SKY ECC’ koristilo pin TL9TOH, postupajući po naredbi okrivljenog Mila Božovića, 9. 5. 2020. godine, oko 00.30 časova... spustilo šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo ukupno 100 pakovanja opojne droge kokain- navodi su optužnice.

Lazović negirao optužbe: Ovo je zavjera protiv mene i porodice, politička trgovina, unaprijed sam osuđen

Daljim istražnim radnjama SDT je došlo do sumnje da je taj kokain bio Božovićev i da ga je čamcem preuzela nepoznata osoba

Advokati: Obustaviti postupak protiv Božovića, Lazovića i grupe, SKY nije i ne može biti dokaz

 

Prema ranijim informacijama iz tužilaštva, neki od optuženih u ovom predmetu se terete za više krivičnih djela. 

-Lj. M., M. O., I. S., N. B., P. L., M. P., B. J., M. M., A. K., V. B., G. S., D. M., F. Z., I. N., T. A., M. N., D. K., M. B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj. M., M. O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj. M., I. S., M. O., B. J. i M. N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M. M., A. K. i Lj. M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D. K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D. K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike - saopštio je ranije specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:24