/ ФОТО: БИЉА БРАШЊО
10/02/2022 u 19:52 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Мрдака и оружана пљачка Поште: У Београду ухапшен Срђан Свјетлановић

Слиједи комуникација надлежних министарстава правде обје државе у оквиру екстрадиционог поступка

Циљаним трагањем у Београду ухапшена је особа која се сумњичи за разбојништво којом приликом је смртно страдао Љубиша Мрдак. Он је био радник на обезбјеђивању Нове поште у Никшићу Љубиша, а страда је покушавајући да спријечи пљачку. Како сазнаје незванично портал Дан, ухапшен је Срђан Свјетлановић.

Митар Кнежевић ухапшен у Игалу због сумње да је учествовао у пљачки поште у Никшићу

Подсјећања ради, Требињац Стефан Регојевић  ухапшен је раније, на подручју Никшића, због сумње да је повезан са оружаном пљачком новца намијењеног за пошту у Никшићу. Такође, раније је Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Стојану Албијанићу из Билеће и Петру Золаку из Лакташа због сумње да су учествовали у оружаној пљачки поште у Никшићу. А црногорска полиција је раније ухапсила Митра Кнежевића  у Игалу због сумње да је учествовао у пљачки поште у Никшићу. Он је ухапшен у Институту "Симо Милошевић" у Игалу гдје је боравио.

(ВИДЕО) Мрдак покушао да спријечи пљачку, метак у груди био кобан

- Спроводећи активности циљаног трагања, те размјене оперативних сазнања криминалистичких полиција Црне Горе и Републике Србије, јуче је у Београду лоцирано и лишено слободе међународно тражено лице С.С. (29) из Бања Луке. За овим лицем је од стране НЦБ Интерпол-а Подгорица расписана међународна потјерница због обезбјеђивања присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим државним тужилаштвом у Подгорици због сумње да је починио кривично дјело разбојништво које је извршено од стране више маскираних лица 20. октобра 2021. године, а којом приликом је на радном мјесту смртно страдао запослени у фирми физичког обезбјеђења „Security Guard Montenegro“ Љ.М.- наводе из Управе полиције.

Бањалучки суд: Притвор Албијанићу и Золаку због крваве пљачке у Никшићу

Слиједи комуникација надлежних министарстава правде обје државе у оквиру екстрадиционог поступка. Преми изјавама очевидаца након што је рањен Мрдаку су тада покушали да помогну, а хитна помоћ је брзо стигла и одвезла га у никшићку болницу.

Убиство Мрдака: И Регојевић ухапшен због оружане пљачке

Новац и остале драгоцјености, никшићкој пошти се довози у блиндираном комбију. Обично у пратњи буде више лица из обезбјеђења. То јутро су их била  тројица. Око 9 часова су на паркинг иза нове поште довезли новац, који је био у врећама. Наводно, чим су радници обезбјеђења изашли из аута настао је хас. Из џипа босанских регистарских ознака изашла су тројица маскираних пљачкаша, по изјави очевидаца, имали су дуже кабанице, са капуљачама на глави. Носили су пушке.

Муњевитом брзином су пришлу комбију са новцем. Обезбјеђење су ударали кундацима и порскали бибер спрејом. Двојица заштотара су пала од удараца кундацима. Мрдак се упркос томе опирао и ухватио се у коштац са једним од нападача који је онд пуцао у њега из непостедне близине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:23