/ - фото: ОПШТИНА ЦЕТИЊЕ
24/01/2022 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основни суд Цетиње: Лани ријешен 1.581 предмет

Афирмисана је медијација као алтернативни начин рјешавања судских спорова, као и служба бесплатне правне помоћи

Према извјештају о раду за прошлу годину Основног суда Цетиње од укупног броја предмета који је у 2021. години износио 2089 предмета, ријешен је 1.581 предмет, односно 100,64 одсто у односу на прилив.

- Остало је неријешено 504 предмета или 24,32 одтсо. На почетку извјештајног периода било 213 предмета старијих од  три године, док је на крају извјештајног периода остало неријешено 140 таквих предмета.  Изложени резултати су остварени у отежаним условима рада, будући да је усљед пандемије корона вируса у једном дијелу године био уведен посебан режим рада и да је у јуну мјесецу одложен велики број рочишта усљед штрајка адвоката, по којем основу је одложено 244 рочишта- наводи се у извјештају рада за прошлу годину Основног суда Цетиње.

Како је наведено, афирмисана је медијација као алтернативни начин рјешавања судских спорова, као и служба бесплатне правне помоћи.

- Такође је организована и служба за за подршку свједоцима, оштећенима и жртвама трговине људима и насиља у породици- истакнуто је извјештајем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:33