/ Фото Дан
19/10/2021 u 18:46 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основно тужилаштво пословање мојковачке фабрике дувана истражује и у штампарији "Обод"

Правни заступник фабрике Зоран Пиперовић раније је саопштио да приликом претреса у обjекту ниjе пронађено ништа дискутабилно, а наjмање фалсификоване акцизне маркице

Извиђајне радње против директора фабрике дувана у Мojковцу Жељка Булатовића још увијек трају, потврдио је за "Дан" портпарол и тужилац Основног државног тужилаштва у Подгорици Вукас Радоњић. Он је казао да се Булатовић сумњичи за кривично дjело фалсификовање исправе, а да je тужилаштво у досадашњем току поступка прикупило доказе, обавjештења и податке од Министарства финансиjа и Штампариjе "Обод", као и о електронском комуникациjском саобраћаjу, од телефонских оператора и преко полициjе.

– Након прикупљања свих потребних доказа, услиjедиће доношење далjе одлуке – објаснио је Радоњић.

Правни заступник фабрике дувана у Моjковцу Зоран Пиперовић раније је саопштио да приликом претреса у обjекту ниjе пронађено ништа дискутабилно, а наjмање фалсификоване акцизне маркице.

– У тоj фабрици никада ниjе било фалсификованих акцизних маркица, већ легалне марикце коjе се добиjаjу тако што фабрика упути захтjев Управи прихода, затим уплаћуjе њихово штампање фирми "Обод" на Цетињу. Затим Пореска управа успоставља фактуру о укупном износу акциза и пореза, послиjе чега се добиjа налог за уплату. Фабрика плаћа, а потом се пакуjу цигарете – поjаснио jе Пиперовић процедуру.

Како је додао, да истина буде jош тачниjа, приjе 15 дана директор фабрике Жељко Булатовић jе те акцизне маркице, коjе су штампане на Цетињу, предао у ЦБ Подгорица инспекторки за привредни криминал Нади Пеjовић, коjе jе овлашћено службено лице.

– Поента jе да ништа незаконито ниjе нађено, ништа нелегално. Ниjесу нађене ни те фамозне фалсификоване маркице. Оне су на захтjев предате полициjи приjе 15 дана, штампане су у "Ободу" и свака маркица има своj броj и холограм, коjи је немогуће фалсификовати – тврди правни заступник мојковачке фабрике дувана, уз напомену да записник примопредаjе акцизних маркица може учинити jавним.

Истакао је да је видио изjаве поjединих политичара да државни органи годинама ниjесу могли ући у фабрику.

– Мислим да jе Ранка Чарапић била државни тужилац када су приjе шест-седам година ушли у фабрику и узели документациjу и CD. Никада ниjесмо добили одговор шта су дискутабилно нашли у тим документима – рекао је Пиперовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:53