/ фото скриншот
13/06/2021 u 22:30 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осумњичен за повреду гроба: Илић сjутра код тужиоца

Мирко Илић је, сумња се, особа која је уринирала по споменику Љуба Чупића

Осумњичени Мирко Илић (57) из Никшића сјутра би требало да буде саслушан, у 12 часова, у ОДТ Никшић, саопштено је за портал Дан из тог тужилаштва и из Управе полиције. Након што је у јавност објављен снимак Никшићанина како уринира по споменику Љуба Чупића, полиција и надлежни су реаговали и овог мушкарца означили као починиоца гнусног чина.

- Полиција је предузела активности из своје надлежности у односу на догађај који је видео-документован на Тргу слободе у Никшићу у непосредној близини споменика Љуба Чупића и објављен на друштвеним мрежама. Идентификовано је лице са видео-снимка М.И. (57) које скрнави поменути споменик и упознат је тужилац. Квалификовано је кривично дјело повреда гроба и М.И. је по налогу тужиоца лишен слободе забог сумње да је починио ово кривично дјело - саопштено је данас из Управе полиције.

Грађани Никшића окупили су се на Тргу слободе у том граду у знак протеста због гнусног скрнављења споменика који је посвећен Љубу Чупићу. Како многи државни званичници и политичари, тако и народ реаговали су осуђујући овакав поступак.

- Поводом инцидента на главном градском тргу, по налогу поступајућег тужиоца Основног државног тужилаштва у Никшићу, службеници Управе полиције ЦБ Никшић лишили су слободе И.М. из Никшића. И.М. лишен је слободе због постојања основа сумње да је у ноћи између 12. и 13. јуна 2021. године у Никшићу починио кривично дјело повреда гроба. Лице лишено слободе ће, у законском року, бити приведено тужиоцу ради саслушања у својству осумњиченог - саопштено је из Основног државног тужилаштва Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:40