/ - ŽANA BOJANIć
12/04/2023 u 20:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičen za ubistvo Vujovića: Vojvodiću istražni pritvor 30 dana

I na ovom ročištu iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem, kazao je advokat Damir Lekić

Osumnjičeni za ubistvo Vidaka Vujovića, Dražen Vojvodić, saslušan  je večeras kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda nakon čega mu je određen istražni pritvor 30 dana.

- I na ovom ročištu iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem. U konkretnosm slučaju ne postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Dražen Vojvodić izvršio predmetna krivična djela. Naime, u spisima predmeta se nalaze pravno nevaljani dokazi koje je neophodno izuzeti iz istih, a iz kojih se dominantno i isključivo crpi postojanje osnovane sumnje protiv okrivljenog Dražena Vojvodića za izvršenje ova dva krivična djela- istaka je advokat Damir Lekić.

Kako je naveo, radi se o dokazima koje su pribavli ovlašćeni policijski službenici OB Podgoric prilikom vršenja pretresa putničkog motornog vozila okrivljenog i njegovih stanova u kojima je boravio.

-  Protiv najmanje dva ovlašćena policijska službenika, koji su vršili službene radnje u odnosu na Vojvodića, radnje je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici Osnovnom sudu  podnijelo optužnicu kojom ih je optužilo da su sa kao saizvršioci izvršili krivično djelo učinjeno na radu i u vezi sa radom i to krivično djelo iznuđivanje iskaza i protiv njih je formiran predmet- kazao je advokat Damir Lekić.

(VIDEO/FOTO) Vojvodiću tužilačko zadržavanje; Lekić: Sa Vujovićem bio u drugarskim odnosima

Ističe da su ovi ovlašćeni policijski službenici morali biti suspednovani sa posla.

- Smatram da se radi o grešci. Oni se jesu znali, imali su određen odnos. Znate da je ranije imao određene zakonske prestupe. Nije povezivan sa klanovima. Mislim da će se utvrditi da je ovo greška. Jeste pronađen pištolj.Pištolj je nosio da bi zaštitio sebe. Bili su u drugarskim odnosima- kazao je advokat  Damir Lekić.

Uprava policije uhapsila je sinoć osumnjičenog. Podsjećanja radi, Vujović je pronađen mrtav 8. aprila u mjestu Šteke kod Podgorice. Njegovo tijelo je bilo djelimično ugljenisano, a uočene su i povrede od upotrebe oružja. Njegov nestanak nije bio prijavljen policiji.

Ministar Unutrašnjih poslova, Filip Adžić saopštio je juče tokom sjednice Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu da policija nema podatke da je ubistvo Vujovića povezano sa obračunima kriminalnih klanova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:38