Sa uviđaja / - DAN
13/11/2023 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičeni za ubistvo Šakovića još nije uhapšen

Iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, potraga za sada nije dala rezultate

Već godinu dana istražni organi Crne Gore ne saopštavaju gdje se nalazi Beograđanin Luka Pilčević koga crnogorsko tužilaštvo tereti da je učesnik u ubistvu Milića Minje Šakovića prošle godine u Budvi.

Iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, potraga za sada nije dala rezultate. Već godinu dana istražni organi Crne Gore ne saopštavaju gdje se nalazi Beograđanin Luka Pilčević koga crnogorsko tužilaštvo tereti da je učesnik u ubistvu Milića Minje Šakovića prošle godine u Budvi. Iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, potraga za sada nije dala rezultate.

Šaković bio je evidentiran kao visokopozicionirani član jedne organizovane kriminalne grupe. Iz Uprave policije ranije je saopšteno da su nakon ubistva prikupili veći broj obaveštenja od građana te sproveli veštačenja.

Osumnjičeni  Luka Piličević i Duško Tanasković  od ranije su poznati policiji.

Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine, dok je sjedio u kafiću u centru Budve.

Tanasković je osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića u Hrvatskoj na Pagu u avgustu 2022. godine.

Crnogorski istražitelji saslušali su nedavno u Hrvatskoj Duška Tanaskovića, i on se tom prilikom branio ćutanjem.

Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Više tužilaštvo je 20. jula zvanično optužilo Tanaskovića i Beograđanina Luku Pilčevića za ubistvo Šakovića.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu koji je formiran protiv okrivljenog L.P. zbog krivičnog djela teško ubistvo i okrivljenog D.T., zbog krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, na štetu M.Š., dana 20.07.2023. godine podiglo je optužnicu protiv navedenih lica, zbog gore navedenih krivičnih djela, a nakon sprovedene istrage i obavljenog saslušanja okrivljenog D.T. pred nadležnim pravosudnim organima Republike Hrvatske, koji se tom prilikom branio ćutanjem. Takođe, odlukom nadležnog pravosudnog organa Republike Hrvatske odloženo je izručenje okrivljenog D.T. do završetka krivičnog postupka u Republici Hrvatskoj, koji se vodi protiv lica D.T.”, odgovorili su Portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Kako smo već pisali, Hrvatskoj je prošle godine predat zahtjev crnogorskog Ministarstva pravde za izručenje Duška Tanaskovića, okrivljenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića. Zvanična molba hrvatskim vlastima upućena je 31. avgusta 2022.godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:35