Илир Ђокај / - ПРИНТСКРИН
04/10/2021 u 01:56 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осумњичени за убиство Шејле Бакије се предао полицији

Ђокаj се предао након скоро четири дана бjекства, колико jе полициjа трагала за њим због сумње да jе у четвртак убио Бакиjу са коjом jе био у ванбрачноj заjедници, када jе тешко ранио њеног оца

Илир Ђокаj (28) осумњичени за убиство невjенчане супруге Шеjле Бакиjе (19) предао се полициjи нешто након поноћи у пратњи адвоката Срђана Љешковића. Ђокаj се предао након скоро четири дана бjекства, колико jе полициjа трагала за њим због сумње да jе у четвртак убио Бакиjу са коjом jе био у ванбрачноj заjедници, када jе тешко ранио њеног оца. Трагедиjа се догодила на Карабушком пољу, у дворишту породице Бакиjа.

Њега ће током дана саслушати у Вишем државном тужилаштву, тужилац Ана Радовић.

Због свирепог убиства, које је шокирало јавност Црне Горе, реаговали су сви представници политичких партија, тражећи од надлежних органа да приведу правди починиоца, али и да се агилније укључе у превенцију насиља над женама, како се слични случајеви не би понављали.

Надлежни морали реаговати превентивно, Шејла била угрожена због пријетњи

Поводом овог случаја, у Тузима је јуче одржан протест грађана са којег је тражено од Управе полициjе, Министарства унутрашњих послова и потпредсjедника Владе за безбjедност Дритана Абазовића покретање хитне истраге о овом случаjу насиља над женама, коjе jе завршило трагичним губитком младог живота, упркос чињеници да jе насиље приjављивано полициjи и правосуђу.

Осумњичени Ђокај од раније је познат полицији, а 25. августа, Шејла је пријавила га је полицији због узнемиравања.

– Дана 25. августа 2021. године око 23 часа, налазила сам се у кући својих родитеља, Карабушко Поље ББ, Илир је дошао, ушао у двориште, па се попео на терасу. Кад сам га видјела, покушала сам да задржим врата, али их је Илир одгурнуо и ушао у кућу. Затим ми је запријетио: Ни на небу ни на земљи нећеш бит другога. Нећу ти дат, да се удаш за другога! Пролиће се крв за ову ствар! Живот ти је у мојим рукама! Затим је отишао. Кући су била присутна моја малољетна браћа и сестре, који су били у шоку од Илировог упада. Због свега овога што ми ради Илир Ђокај, осјећам се угрожено и страхујем за своју сигурност – навела је у својој пријави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:25