Pritvor do 30 dana / - ŽELJKA BOJANIć
14/04/2023 u 20:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osumnjičenima za povezanost sa ubistvom Hodžića i Spahića određen pritvor od 30 dana

Sa ovim ubistvima istraga povezuje i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića iz Beograda koji su označeni kao saradnici "kavačkog klana"

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je istražni pritvor od 30 dana za P.D., G.B., G.D., K.N. i P.D. koji  su saslušani u predmetu povodom ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića

Njih Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije. 

Kako nam je potvrđeno iz Višeg suda, za P.D. i G.B. pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Za  G.D. i K.N. pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke i P.D. zbog opasnosti od bjekstva.

Pritvor je određen za dvije osobe u odsustvu i tri koje su prije nekoliko dana uhapšene.

Osumnjičenima za povezanost sa ubistvom Hodžića i Spahića određeno zadržavanje

Sa ovim ubistvima istraga povezuje i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića iz Beograda, koji su označeni kao saradnici "kavačkog klana". 

Podsjećamo, kako je specijalni državni tužilac Vukas Radonjić danas saopštio, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo  B.G., D.G., D.P. i M.N.

- SDT je podnijelo krivičnu prijavu protiv njih i još protiv S.K., koji je u pritvoru u drugom predmetu, i D.P. i N.K., koji su u bjekstvu zbog osnova sumnje da su B.G., D.G., D.P., S.K., D.P. i N.K. učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilaštvu, a  M.N. stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a povodom lišenja života oštećenih A.S. i D.H. u Spužu u oktobru 2020. godine - pojasnio je Radonjić. 

(VIDEO) SDT pretreslo kuću u kojoj su ubijeni Hodžić i Spahić, izuzeti novi tragovi

Podsjećamo, kako je portal Dan danas objavio, Specijalno policijsko odeljenje u saradnji sa SDT izvršilo je ponovo pretres kuće koja se nalazi u Spužu a za koju istraga tvrdi da je mjesto izvršenja zločina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:27