ИЛУСТРАЦИЈА (УПХР)
26/07/2021 u 09:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пала још једна пошиљка у луци Ротердам: Клан са Балкана "оштећен" за више стотина милиона еура?

Тако је поред заплијене од скоро 3.000 килограма кокаина у Ротердаму, од прошле седмице, у петак откривена још једна пошиљка

У последњих мјесец дана широм Европе и региона па и код нас из више акција заплијењене су веће количине дрога. Истраге које се воде поводом тих запљена усмјерене су и ка провјери да ли се балканска мафија доводи у везу са тим пошиљкама. Последње веће заплијене догодиле су се прије неколико дана у луци Драч и у Луци Ротердам.  

Тако је поред заплијене од скоро 3.000 килограма кокаина у Ротердаму, од прошле седмице, у петак откривена још једна пошиљка. Овог пута ради се о, како пише "Crimesite" , 1.760 килограма кокаинакоји се налазио у товару између слатког кромпира.

-Царина је пресрела пошиљку од 1.760 килограма кокаина током контроле у ​​луци Ротердам у петак увече. Улична вриједност је више од 132 милиона еура, према подацима јавног тужилаштва. Дрога је сакривена у контејнеру из Костарике и напуњена слатким кромпиром-пишу тамошњи медији.

Наводе да је контејнер  био упућен компанији у Хагу и да компанија нема никакве везе са шверцом.

-Тим ХАРЦ-а, сарадња царине, ФИОД-а, полиције у лукама и Државног тужилаштва у Ротердаму, даље истражује случај. наркотика који су недавно заплијењени и  уништени-наводе они.

Ротердам: Пресретнуте четири пошиљке кокаина вриједног 210 милиона еура, намијењеног балканској мафији?

Раније протекле недеље, током различитих контрола у луци Ротердам, у року од 24 сата пресретнуто је 2.807 килограма кокаина. Радило се о четири различите пошиљке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:56