/ фото: Управа полиције
08/09/2021 u 18:20 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пали због 40 кг сканка: На леђима носили по путну торбу дроге

Пјешке су прешли граничну линију са Алабанијом, наводи се у оптужници

Пред подгоричким Вишим судом судиће се С. Л. и С. Л. , држављанима Албаније, јер се терете потврђеном оптужницом Вишег тужилаштва да су из Албаније у Црну Гору унијели сканк.

- Око 23,50 часова, 22. маја, у непосредној близини ГК А2 8/1 у рејону мјеста Тробин унијели су марихуану у Црну Гору. Пјешке су прешли граничну линију. На леђима су носили по једну путну торбу у којима је било запаковано укупно 40 већих ПВЦ паковања дроге, нето масе 40,275 кг- представљено је оптужницом.

Марихуану су службеници Управе полиције пронашли и одузели, а иста је била намијењена даљој продаји.

- Чиме су као саизвршиоци извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 2 у вези става 1 у вези члана 23 став 2 Кривичног законика Црне Горе- наводи се у оптужници коју заступа државна тужитељка Тања Божовић.

Из Управе полиције је 23. маја саопштено да је осујећен покушај кријумчарења наркотика из Албаније у Црну Гору.

- Након што су двије особе синоћ (22. маја) откривене у илегалном преласку државне границе у рејону Трабоин, брзом интервенцијом припадника Станице граничне полиције I - Подгорица, ове особе су ухапшене. Код њих је пронађено 40 килограма сканка- речено је раније из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:16