Привођење Милошевића / - Ж.Б
29/05/2023 u 15:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Đuričkovića: Radulović opet promijenio iskaz, Milošević tvrdi da je otet u zatvoru

Optuženi su sprovedeni uz pojačane mjere bezbjednosti. Službenici sprovodničke službe spuškog zatvora, njih oko 11 koji su za ovo suđenje bilo angažovani, nosili su pancie. U sudnici je bila i dodatna podrška policije

U Podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno  suđenje protiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića, koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića. Postupak vodi sudija Veljko Radovanović.

Optuženi su sprovedeni uz pojačane mjere bezbjednosti. Službenici sprovodničke službe spuškog zatvora, njih oko 11 koji su za ovo suđenje bilo angažovani, nosili su pancie. U sudnici je bila i dodatna podrška policije.

"SKY": Milošević tvrdi da mu smještaju robiju, a VDT da je on sa Kašćelanom dogovarao lažne svjedoke

"Bukvalno sam otet u zatvoru"

Prije samog saslušanja svjedoka Janković Dragana i Radulović Milorada, optuženi Milošević se obratio sudu.

- Ja bih zamolio da mi se obezbjedi dva minuta povjerljivog razgovora sa advokatom. Za to nisam imao prilike jer sam pod specijalnim režimom, kako mi je saopšteno. Rekli su mi da je radi bezbejdnosti. Bukvalno sam otet u zatvoru- kazao je optuženi Milošević.

Na to je reagovao i njegov advokat Miloš Vuksanović i kazao da je pokušao da razgovara sa njim ali mu je takođe saopšteno da je Milošević pod određenim mjerama bezbjednosti.

Sudija Veljko Radovanović je odbio da uvaži zahtjev Miloševića. Zatim je pred sudom pristupio svjedok Dragan Jankovič, koji je ostao pri ranijem iskazu.

Radulović opet promijenio iskaz:

Svjedok Milorad Radulović je i ovaj put dao drugačiji iskaz u ondosu na raniji dat. Kazao je da ga je ranije bilo strah i da ga je "zbrzao sudija Tabaš",  koji je ranije vodio ovaj postupak.

On je u odnosu na raniji iskaz kazao danas da je "Mario Milošević nakon što je pucao iz automobila u njega i Đuričkovića, izašao iz vozila i prišao da ih ovjeri".

- Ranije to nisam rekao jer me je bilo strah i zbrzao me Tabaš. Biulo me strah...To su dva klana škaljarci i kavčani... - dodao je Radulović.

Njegovo ranije svjedočenje u ovom postupku možete vidjeti u tekstu koji je linkovan ispod.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Pored toga, ostao je u većem djelu pri ranijem iskazu. Advokatima odbrane i sudu je stvorena zabuna kada je Radulović opisivao sam događaj pucnjave. Nije bilo jasno kada je, prema njegovom kazivanju, optuženi Milošević i Mašanović skinuo fantomku i izašao da opet puca.

- Pucao je na nas iz vozila, kada su blicali i došli do nas. Tada su imali fantomku. Zatim, izlazi iz kola Mario i puca preko haube. I tada je imao fantomku. Onda kada ulazi u vozilo skidaju fantomke i opet puca iz kola - na kraju je pojasnio svjedok, nakon dužeg pojašnjavanja ovog događaja.

On je kazao da je prepoznao Marija Miloševića i Igora Mašanovića. Dodao je da nije vidio nigdje tokom kritičnog događaja optuženog Vukana Vujačića.

Na pitanje advokata odbrane Miloša Vuksanovića i Bojane Franović zašto se onda pridružio krivično-pravnom gonjenju Vujačića, kad ga nije vidio nigdje, on je kazao da ga je pogodio događaj u kojem je ubijen čovjek koji je "valjao i pomagao porododici optuženog".

"Svejdok iskonstruisan i dao lažan iskaz"

Advokat Miloš Vuksanović je imao primjedbu na ovakav iskaz svjedoka.

-Ovaj iskaz je kontradiktoran. Očigledno da je lažan iskaz, da je svjedok od advokata Damira Lekića koji zastupa oštećenu porodicu, podučen šta da kaže - kazao je Vuksanović.

I advokatica Bojana Franović je navela da se radi o lažnom iskazu.

- Danas se  potvrdiulo da je ovaj iskaz lažan, iskonstruisan. I to kada sam pitala svjedoka kada je imao uvid u prethodni zapisnik iskaza. Advokat Lekić je tada reagovao i prije nego je svjedok odgovorio. On nema pravnog zastupnika u ovom postupk. Neosporna je činjenica da on  ni na jedno pitanje ne može da odgovori sa da ili ne, izbjegava odgovor- kazala je Franović.

Nakon što su u primjedbama advokati odbane pomenuli advokata Lekića, on je zatražio reagovanje na šta mu je sudija ukazao da nema pravo da reaguje na prigvoore advokata koji s  odnose na iskaz svjedoka.

Nakon toga, Lekić je zatražio izuzeće sudije Radovanovića. O tome će sud blagovremeno odlučiti.

Navodi istrage:

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:05