/ - FOTO: Srđa Boljević, PRIVOđENJE U SDT - ĐORđIJE PAVIćEVIć
28/12/2023 u 15:23 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pavićeviću određeno tužilačko zadržavanje - advokat: Negirao je krivicu, političari da se suzdrže od prisvajanja zasluga

Advokat Piperović je naveo da je u svemu ovome najgore, a to je kazao i tužiocu Vukasu Radonjiću, ono što pričaju crnogorski političari u ovom trenutku, a pogotovo ono što izjavljuje Dritan Abazović

Đorđije Pavićević saslušan je u SDT povodom istrage vezano za šverc cigareta. Njemu je tužilac Vukas Radonjić odredio tužilačko zadrđavanje do 72 sata. Kako nezvanično saznajemo, zadržavanje je određeno i za Veljka Đuričića, Ivani i Nikoli Kovačeviću.

Advokat Zoran Piperović kazao je u izjavi za medije da je Pavićević odgovarao na pitanja tužilaštva i da je negirao krivicu.

On je naveo da u ovom postupku nema SKY kao dokaza od strane tužilaštva.

(FOTO/VIDEO) Istraga o švercu cigareta: Pavićević priveden u SDT

- Moj klijent je iznio odbranu. Negirao je krivicu. Odgovarao je na pitanja tužioca. Biće mu određeno zadržavanje. Biće sporveden kod sudije za istragu Suzane Mugoše. Na teret mu se stavlja krivićno djelo stvaranje kriminalne organizacije- kazao je advokt.

Piperović je na pitanje novinara pojasnio da se u ovom predmetu radi o imenu dva ili tri broda i situaciji vezano za njihov ulazak, odnosno izlazak iz Luke Bar, sa i bez cigara i da se radi i o tri datuma.

-On je negirao taj dio, vidjećemo šta je istina. On je juče dao svu dokumentaciju koju ima što se tiče poslovanja za 2019. i 2020. godinu. Ja držim do toga da to što on govori je istina - izjavio je Piperović.

On je naveo da je u svemu ovome najgore, a to je kazao i tužiocu Vukasu Radonjiću, ono što pričaju crnogorski političari u ovom trenutku.

- Mislim da oni neznaveno, nekorektno i neljudski  utiču ponekad na ljude koji donose odluke. I rekao sam da obrati pažnju  na ono što je danas pričao Dritan Abazović. Đorđe Pavićević ima kući i djecu i unučad, sestru, suprugu, brata, prijatelje...Nikako na naučio jednu  stvar, a to je da naučio državne organe koji su plaćeni za to, da rade svoj posao. Da se niko iz  politike ne miješa. Kada se dese ovakve situacije, kao ova danas, ne zna se ko će iz svih partija prije da prigrabi da je on zaslužan za to...- naglasio je advokat.

Piperović je kazao da kada se vide neki narativi nakon hapšenja bilo koga, da se vidi koliko je politički nazadovalo  društvo.

- Ljudi ne znaju da urade sledeću stvar, kada se neko uhapsi, ne iživljavaj se, pusti državu da radi svoj posao. Ovo što pričam, pričam namjerno, da bih ukazao ljudima koji obnašaju politiku da ne sole ranu i da ne prave narative da kada se neko uhapsi ne smije da bude pušten jer to je poraz. Sud će da da   konačnu odluku - poručio je advokat Piperović.

Kako je portal Dan jutros objavio, u Baru juče je sprovedena akcija u kojoj je uhapšeno i procesuirano više osoba,

Navodno je među uhapšenima i procesuiranima i lice koje je označeno kao krupan igrač u švercu cigareta i nekoliko stranih državljana.

Slobode su lišeni Đorđije Pavićević, N.K., Ivana Kovačević i Veljko Đuričić.

Ivana Kovačević i Veljko Đuričić su službenici UPC. Ivani Kovačević se trenutno sudi u predmetu pred Višim sudom u Podgorici, formiranom protiv Miloša Medenice i drugih.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva "P" DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva,kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja - naveo je ranije danas državni ružilac i potrparol Vukas Radonjić za portal Dan.

Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu.

- Ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, "A. D. C.", "A." i "L.I.", sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije- pojasnio je tada Radonjić.

U Luci Bar je, kako smo i izvještavali, bilo nekoliko većih zaplijena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba a među kojima je i bivši direktor policije Veselin Veljović, saslušano je proteklih dana nekoliko svjedoka, o čemu su pisale dnevne novine Dan. Međutim, za sada nema informacija da je najnovije hapšenje povezano sa tom istragom.

Poslednju u nizu od aktivnosti vezanu za sprečavanje šverca cigareta sproveli su 22. decembra. Službenici Uprave prihoda i carina u Slobodnoj zoni Luka Bar, tada su zaplijenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica.Vrijednost tih zaplijenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 eura.

Uprava prihoda i carina ranije je saopštila da će svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i prikupljanja dodatnih podataka o spornim tovarima.

Podsjećamo da je odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar. Kako je saopšteno ranije iz UPC, tranzit se kontroliše u skladu sa važećim carinskim propisima.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:55