Valentina Pavličić / - FOTO; SAšA MATIć
05/07/2023 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavličić: Tvrdnja da sam navodno uništavala dokumenta je manipulacija

Novinari su nažalost takve informacije prihvatili kao navodno istinite i iste objavili, ne obraćajući se drugoj strani za mišljenje, navela je Pavličić u reagovanju

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Valentina Pavličić reagovala je na članak pod naslovom „Bjelopoljac podnio prijavu: Optužio Pavličić da je uništila spise“, objavljen na našem portalu 8. aprila 2023. godine. Uz to je dostavila i rješenje Apelacionog suda Crne Gore od 16. juna 2023. godine.

Njeno reagovanje prenosimo integralno:

"Izvjesni građanin iz Bijelog Polja I.K., kao supsidijarni tužilac, nakon što je nadležni specijalni državni tužilac prethodno odbacio njegovu krivičnu prijavu podnijetu protiv mene, zbog nedostatka dokaza i osnovane sumnje, nastavio je kao građanin vođenje postupka. Navedena radnja nije zaslužila bilo kakvo interesovanje javnosti, medija, a ni samoga suda, jer tvrdnje, koje su u takvom aktu iznijete, koji se stručno u našem pravnom sistemu naziva „optužni predlog oštećenog kao tužioca“, su proizvoljne, neistinite, neutemeljene u pravu, u dokazima, zlonamjerne i isključivo usmjerene ka diskreditaciji moje ličnosti, s obzirom na to da su plasirane putem medija. Razlozi kojima se rukovodio izvjesni građanin su vjerovatno samo njemu poznati.

Ističem da tvrdnje koje vezuje za moju ličnost i navodno uništavanje dokumenata predstavljaju manipulacije koje su određeni pojedinci, radi ostvarivanja svojih ličnih interesa, objavili putem medija na senzacionalistički način, a novinari nažalost takve informacije prihvatili kao navodno istinite i iste objavili, ne obraćajući se drugoj strani za mišljenje.

Podsjećanja radi, kao zastupnik Crne Gore pred međunarodnim sudom u Strazburu - advokat države, sa predstavkama i dokumentacijom bilo kojeg podnosioca upoznajem se zvanično putem dostavljenog dopisa-pisma od strane Evropskog suda i kopija predstavki - žalbi, te u tom smislu nijesam u prilici da budem u posjedu originala bilo kojih spisa, kao što iste ne dobijaju ni advokati na nacionalnom nivou.

Pored navedenog, posebno ističem da konkretan predmet izvjesnog građanina I.K. nikada nije komuniciran državi Crnoj Gori i meni kao zastupniku. Imajući u vidu da je konačno na zlonamjerne, neistinite i pravno neutemeljene, na dokazima nezasnovane tvrdnje stavljena tačka od strane pravosudnog sistema Crne Gore o bilo kakvom mom navodnom učestvovanju u uništenju određenih dokumenata govori i odluka Apelacionog suda Crne Gore od 16. juna 2023. godine, koju Vam u prilogu dostavljam, a kojom je potvrđeno rješenje Višeg suda u Podgorici i odbijen optužni predlog oštećenog kao tužioca I.K. protiv mene, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer nema dokaza da sam osnovano sumnjiva za djelo koje je predmet optužbe. Podsjećam i da je prethodno Specijalno državno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu zbog nepostojanja osnova sumnje da je izvršeno navedeno djelo ili bilo koje drugo djelo za koje se goni po službenoj dužnosti."

Rješenje Apelacionog suda Crne Gore:

image

Rješenje Apelacionog suda

- V.PAVLIčIć
image

Rješenje Apelacionog suda

- V.PAVLIčIć
image

Rješenje Apelacionog suda

- V.PAVLIčIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:15