Privođenje na saslušanje Lazovića i Pantovića / - SRDJAN BOLJEVIC
18/08/2022 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petar Lazović i Radovan Pantović još dva mjeseca u pritvoru

Europol je Lazovića i Ljuba Milovića označio kao članove kavačkog klana koji su organizovali i bili umiješani u šverc narkotika iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, kao i međunarodni šverc oružja i cigareta za Kavački klan

Vijeće Višeg suda produžilo je pritvor još dva mjeseca uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Lazović je uhapšen 18. jula, a dan kasnije, na graničnom prelazu Božaj, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su i Pantovića.

On je negirao optužbe, a Pantović se brani ćutanjem.

Petar Lazović, zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbijednost, uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

SDT izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, ali on nije dostupan istražnim organima.

"U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Kako je objavljeno, prethodno je policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem, a navodno su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pretresli i objekte na Grahovu, koji se dovode u vezu sa Milovićem.

Europol je Lazovića i Milovića označio kao članove kavačkog klana koji su organizovali i bili umiješani u šverc narkotika iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

Portal Libertas objavio je ranije da su po podacima Europola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za Kavčački klan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:44