Privođenje Petra Lazovića / - DAN
19/07/2022 u 08:00 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Petar Lazović priveden na saslušanje u SDT

Tužilac bi trebalo da odluči da li će odrediti zadržavanje Lazoviću

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović, koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol označila kao člana "kavačkog klana", priveden je nešto poslije 7 sati na saslušanje koje će se obaviti u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

Na saslušanje je došao i Lazovićev advokat Nikola Martinović.

image

Nikola Martinović

- DAN

Petar Lazović je priveden uz velike mjere bezbjednosti.

image

Jake mjere bezbjednosti

- DAN

Lazović je juče uhapšen zbog sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Po nalogu SDT-a: Uhapšen Petar Lazović

Tužilac bi trebalo da odluči da li će odrediti zadržavanje Lazoviću.

Takođe, SDT je juče izdao nalog za hapšenje policijskog službenika Ljuba Milovića, za kojim traga policija.

U dokumentu, u koji je Libertaspress ranije imao uvid, u kojem su policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana, crnogorskoj policiji i tužilaštvu u julu prošle godine dostavljeni su podaci koji ukazuju da su njih dvojica, navodno, bili “direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju“.

Policija je pretresla hotel "Podgorica" juče, kao i restoran "Grahovac" u Opštini Nikšić.

Mediji su ranije spekulisali da je Milović napustio Crnu Goru, ali potvrde o tome još nema.

Portal "Libertaspress" objavio je da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio početkom maja, nakon što su objavili dokumenta Europola, formiranje novog predmeta povodom, navodnih, kriminalnih poslova Lazovića i Milovića.

Iz Specijalnog tužilaštva tada su saopštili da je specijalni tužilac Saša Čađenović, 20. januara 2022. godine donio odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

I bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatrao je da “nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića”.

“On je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremeno je obavještavao pretpostavljene, što je doprinijelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih djela. Nikada se ne hapse vlastiti agenti. Makar nijesu do sada”, rekao je u Katnić u maju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 00:10