/ BOJAN PETRIČEVIĆ - FOTO: LAZAR RUŽIĆ
30/11/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petričeviću i Pavićeviću produžen pritvor za još tri mjeseca

Petričević i Pavićević su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore donijelo je odluku o produženju pritvora za još tri mjeseca Bojanu Petričeviću i Periši Pavićević.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda Crne Gore odluku je donijelo Vijeće tog suda odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Petričević i Pavićević su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom B.P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG) i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG. Okrivljenom P.P. pritvor je produžen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi savova 1 i 6 KZCG i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG - navode iz Vrhovnog suda.

U saopštenju podsjećaju da je okrivljenima B.P. i P.P. pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 6. septembra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 2. oktobra 2023. godine.

- Tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 4. marta 2023.godine - zaključuju u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 08:08